Ørestaden er flyttet til Solrød: Kommune præsenterer 'fremtidens byggeri'

Ni etager højt ejendomsbyggeri med 350 boliger, seniorbofællesskab og vinterhave skal være et visuelt fyrtårn for Solrød Kommune.

Det kunne ligne noget fra Ørestaden i Købehavn, men der er små 35 kilometer fra Bjarke Ingels' 8 Tallet til en byggegrund i på Vestegnen, hvor store boligdrømme er undervejs.

Solrød Kommune har præsenteret et helt nyt boligprojekt med udsigt til Køge Bugt, som ifølge kommunen selv er fremtidens byggeri og skal være et viseult fyrtårn for hele Solrød.

Green Hills er navnet på det kommende boligbyggeri, der skal bygges i op til ni etagers højde og bestå af omkring 350 boliger på mellem 2-6 værelser fordelt på 60-150 m2 samt 55 andelslejligheder i et seniorfællesskab bygget rundt om en vinterhave.

Det oplyser Solrød Kommune på sin hjemmeside.

- Det er fremtidens boligbyggeri, der kommer til Solrød Kommune, og et projekt vi med rette kan være stolte over, siger Niels Hörup (V), borgmester i Solrød Kommune.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Nyt byggeri i Solrød skyder op.

Han fremhæver byggeriet for at tilbyde bæredygtige boliger til både børnefamilier, seniorer, par, singler og unge.

- Og så er byggeriets enestående form ikke alene smuk at se på, den sikrer også, at der tages bedst muligt hensyn til de omkringliggende naboer, siger Niels Hörup.

Bag Green Hills' design står arkitektfirmaet Danielsen Architecture. Boligerne skal udvikles i et samarbejde mellem Balder Danmark, Sjælsø Management, Bovieran Danmark.

- Green Hills skal være et visuelt fyrtårn for hele Solrød Kommune og også et fyrtårn, hvad angår livskvalitet med alt, hvad det indebærer af fællesarealer, indretning af boliger, trafikale forhold, dagslysforhold, udsigt og frem for alt fællesskab, siger Flemming Joseph Jensen, der er administrerende direktør hos Balder Danmark.

Artiklen fortsætter efter billedet...

8 Tallet af Bjarke Ingels i Ørestaden. Man må antage, at Green Hills i Solrød er blevet inspireret af byggeriet fra 2010.
8 Tallet af Bjarke Ingels i Ørestaden. Man må antage, at Green Hills i Solrød er blevet inspireret af byggeriet fra 2010.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Det har været et specifikt krav fra Solrød Kommune, at boligbyggeriet skulle udvikles ud fra kravene i den internationalt ankerkendte DGNB-certificeringsordning, som bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed.

For at byggeriet kan realiseres, skal Solrød Kommune lave en ny lokalplan for området i krydset ved Jersie Strandvej og Cardozavej. Sådan en forventes vedtaget i efteråret 2020.

Projektet forventes sat i gang i slutningen af 2020, og Green Hills-byggeriet forventes at stå færdigopført i 2022 eller 2023.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik