Borgmester opfordrer alle borgere til at aflyse pinsefrokosten efter voldsom smittestigning

Et smitteudbrud på en skole Solrød Kommune har fået smitten til at stige. Nu kommer borgmesteren med en appel til borgerne.

Aflys eventuelle arrangementer i pinsen, og lad jer testen for coronavirus.

Så klart lyder budskabet fredag til borgerne i Solrød fra kommunens borgmester, Niels Hörup (V).

Fredag kunne kommunen konstatere, at der på blot ét døgn var registreret yderligere 21 smittede borgere, så det testkorrigerede incidenstal fredag var steget til 211. Torsdag var det 175.

- Det er vigtigt at tage det alvorligt, fordi det kan få nogle meget vidtgående konsekvenser, siger Niels Hörup til TV 2 Lorry og henviser til en eventuel automatisk nedlukning af Solrød. 

Han fortæller, at kommunen er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og at man i øjeblikket arbejder for at styrke kommunens smitteopsporing yderligere.

Smitteudbrud på skole

Allerede torsdag var kommunen ude med en appel til borgerne om at lade sig teste. I den forbindelse blev det oplyst, at smittestigningen hovedsageligt skyldtes et større smitteudbrud på Munkekærskolen.

Her er 24 elever i fem forskellige klasser og tre lærere konstateret smittet. Den øvrige smitte er ifølge kommunen spredt i hele Solrød og uden sammenhæng til et enkelt udbrud.

- Man kunne allerede se det (udbruddet, red.) i sidste weekend. Derfor er der gået en uge nu, og hvis der ikke kommer nye tilfælde, så kan vi komme tilbage til en normalitet i smitten, siger Niels Hörup.

Opfordrer til at aflyse pinsearrangementer

Tidligere fredag blev det offentliggjort, at sundhedsmyndigerne vil hæve grænsen for automatisk nedlukning fra et testkorrigeret incidenstal på 250 til 300.

Det betyder, at Solrød Kommune fortsat har et stykke vej til, at en eventuel automatisk nedlukning bliver en realitet.

- Hvis aftalen ikke var lavet, så var der en risiko for, at vi over de næste par dage - måske allerede i morgen (lørdag, red.) - automatisk ville være blevet lukket ned.

- Men det ændrer ikke ved situationens alvor, for det handler også om smitte. Derfor opfordrer jeg i den grad borgerne til, at man aflyser sine pinsearrangementer og lader sig teste. Test, test, test. Det er på den måde, vi får identificeret smitten og kan lave smitteopsporingen, lyder det fra borgmesteren.

Ti Lorry-kommuner i top 10

Fredagens coronatal fra Statens Serum Institut viser, at de ti kommuner der har landets højeste testkoorigerede incidenstal ligger i TV 2 Lorrys sendeområde.

I faktaboksen nedenfor kan du få et overblik over kommunerne med det højeste smittetryk.

Kommuner med højeste smittetryk