Daginstitution bringer overskudsmad ud til coronaramte familier

Hvad gør man, når børnene er hjemme på grund af corona og køkkenet i daginstitutionen bugner af mad? I institutionen Regnskoven i Havdrup lavede de en cykelbud-ordning.

Flere daginstitutioner er i øjeblikket hårdt ramt af corona, hvor både børn og voksne må blive hjemme på grund af smitte eller isolation. Det betyder store mængder overskydende mad i landets børnehaver og vuggestuer. Men i Havdrup har de fundet en smart løsning på problemet.

I daginstitutionen Regnskoven i Havdrup begyndte de at tænke kreativt, da de havde alt for meget mad til overs. 

Efter at have fyldt fryseren uden at gøre et større indhug i mad-bunken, kom en af institutionens ansatte på en god idé, fortæller institutionsleder Pernille L. Grahn til TV 2 Lorry.

- Det var især mælk og rugbrød, så vi gik i gang med at lave øllebrød. Men der var stadig en masse til overs. Det er synd at smide det ud, og i virkeligheden er det jo børnenes mad. Så var der en medarbejder, der spurgte: ’Skal jeg ikke køre rundt på en cykel og aflevere det?’, siger Pernille L. Grahn. 

Mælk og rugbrød blev sat foran familiernes dør, og børnene kunne hilse på hinanden.
Mælk og rugbrød blev sat foran familiernes dør, og børnene kunne hilse på hinanden.
Foto: Privatfoto

Det førte til, at de ansatte skrev et opslag på AULA, hvor forældre kunne melde tilbage, hvis de ønskede at modtage noget af den overskydende mad. Og flere familier var interesserede. Så institutionens ladcykel blev læsset med mælk, rugbrød og et par af institutionens ældste børn, Henry og Blake.

Turen gik rundt på Havdrups veje, hvor varer blev stillet foran dørene hos de interesserede familier. I samme omgang kunne Henry og Blake få lov til at vinke til deres hjemsendte og savnede venner. 

Solrød Kommune lagde også mærke til daginstitutionens opfindsomme indsats og delte historien på deres Facebook-side.  

Solrød Kommune valgte at dele historien om Regnskovens cykelbud-ordning.
Solrød Kommune valgte at dele historien om Regnskovens cykelbud-ordning.
Foto: Facebook / Solrød Kommune

Regnskoven i Havdrup har ligesom mange andre daginstitutioner haft svært ved at bemande deres børnehave og vuggestue på grund af corona. Ifølge institutionsleder Pernille L. Grahn har forældrene ydet en stor hjælp ved at holde deres børn hjemme så vidt muligt. Derfor er hun glad for at kunne sende forældrene en lille hilsen og en tak i form af rugbrød og mælk.

Hvad undrer du dig over?