Badning frarådes fortsat ved populær strand efter vejrhændelse

De næste to til tre dage bør man ikke hoppe i vandet ved Solrød Strandpark.

Solrød Strand ligger ud til Køge Bugt. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

Vandglade borgere i Solrød må fortsat undvære at kunne tage en dukkert ved den 400 meter lange Solrød Strand.

Det skyldes, at weekenden har budt på store regnskyl, som sandsynligvis har forpestet badevandskvaliteten, oplyser Solrød Kommune på dens hjemmeside.

- Husk, at det generelt altid er en god idé at undvære badeturen 2-3 dage efter større regnskyl, fordi der kan blive skyllet lidt af hvert med ud i vandet, som kan øge risikoen for dårlig badevandskvalitet, skriver kommunen.

Læs også Kommune fraråder badning - vandet er forurenet

Også i sidste uge, hvor temperaturen nærmest påkrævede en tur i vandet, kunne man heller ikke bade ved Solrød Strand.

For mange lortebakterier

Dette skyldtes et alt for højt indhold af E. coli-bakterier.

- Når badevandet ikke lever op til kvalitetskravene, så er det ofte på grund af en kortvarig forurening, men i det her tilfælde, der ved vi ikke, hvor forureningen er opstået fra, sagde Simon Jørgensen, der er miljømedarbejder i Solrød, til TV 2 Lorry i fredags.

Læs også Mystisk udledning af lortebakterier forpester Michael Meyerheims og hans naboers badevand

Normalt må der være målt op til 500 E. coli-bakterier per 100 millimeter i badevandet, men ved badevandsanalysen den 23. juni viste den, at der var 640 E. coli-bakterier per 100 millimeter i vandet. Udover E.coli-bakterier, som analyseres der også for enterokokker.

- Vi har en badevandsbekendtgørelse, der siger, at der må være to typer indikatorbakterier i vandet, som man analyserer for. Hvis badevandet ikke kan overholde de krav, så skal kommunen fraråde eller forbyde badning – og vi har valgt at fraråde, sagde miljømedarbejder Simon Jørgensen.

Kommunens seneste badevandsanalyse den 26. juni viste dog fine resultater. Men badningen er nu altså forpurret af regnskyllene i weekenden.

Læs også Ny rørledning ud for Nordkysten skal give badevand i topkvalitet

Solrød Kommune oplyser mandag, at de generelt anbefaler, at man som borger har øjnene med sig og ikke bader steder, hvor vandet på grund af tang eller brunalger er så uklart, at man ikke kan se sine fødder, hvis man går ud, hvor det er en meter dybt.

De næste badevandsanalyser, bliver taget i starten af juli, og du kan løbende holde øje med badevandskvaliteten på kommunens hjemmeside www.solrod.dk 

Fakta om E-coli og enterokokker

  • De fleste bakterier af arten Escherichia coli (colibakterier) er naturligt forekommende bakterier i menneskers og dyrs tarme og forårsager dermed ikke sygdom. Visse grupper af E. coli kan dog forårsage forskellige former for infektion. Samlet set er E. coli blandt de mest almindelige årsager til bakterielle infektioner.
     
  • Enterokokker er tarmbakterier og er en naturlig del af tarmfloraen. Bakterien forårsager stort set aldrig sygdom hos raske borgere, men kan give alvorlig sygdom hos borgere, som i forvejen er syge. Enterokokker kan give urinvejsinfektioner og alvorlige infektioner som hjerteklapbetændelse og andre former for infektion i blodet, især blandt ældre patienter med disponerende faktorer.

 

Kilde: Sundhedsstyrelsen og Statens Serum InsitutTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik