Tre "usædvanlige" brande på 20 min: Politiet har en teori

Politiet vil gerne høre fra personer, der har set en mindre gruppe unge i området.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket en mindre gruppe af unge i området, hvor de tre brande er opstået. Foto: Kim Haugaard - Ritzau Scanpix

Politiet efterforsker i øjeblikket flere brande, der alle er opstået inden for relativt kort tid i området omkring Solrød Strand.

Ifølge Midt- Og Vestsjællands Politi er der tale mindre småbrande, der er opstået inden for 20 minutter sent mandag aften.

De har en teori om, at en gruppe unge mennesker, der er set i området, kan have påsat brandene,

- Det er ret usædvanligt, at der inden for så kort tid opstår tre brande, hvor der ikke nogen naturlig forklaring på brandenes opstart, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. 

Læs også Brandfare: 5 ting du ikke må gøre i varmen

Hundepatrulje ledte efter unge

Den første anmeldelse fik politiet klokken 23:28 fra en 55-årig mand fra Solrød Strand.

Mandens skraldestativ var brudt i brand, men naboen havde opdaget ilden og underrettet den 55-årige, der selv kunne slukke branden. Der skete kun mindre skade på plastskraldestativet.  

Ni minutter senere, klokken 23:37, fik politiet via alarm 112 melding om endnu en brand i en skraldespand på Tingsryds Alle.

Nogle unge mennesker, der ikke var nærmere beskrevet, var blevet set løbe i retning mod legepladsen ved Krudthuset på Fredensbovej. En hundepatrulje ledte efter de unge, men fandt dem ikke.

Læs også Spansk ekspert i skovbrande: Dansk sommer-tørke er det nye normale

Vidne så 2-3 drenge og en pige

Ti minutter senere, klokken 23:47, var den så gal igen. Og politiet måtte endnu en gang tage affære.

Denne gang var der tale om en ildebrand i noget græs på Syrenvænget. Et vidne skulle ifølge alarmcentralen have set to-tre unge drenge og en pige i området ved brandens opståen.

En hundepatrulje og en patrulje ledte efter de unge i området, men de blev stadig ikke fundet. Brandvæsnet fik bekæmpet ilden, inden der skete større skade.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket en mindre gruppe af unge i området, hvor de tre brande er opstået.

Kontakt politiet på telefonnummer 114 med oplysninger i sagerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik