Solrød lufter ide om ægteskab med Køge.

Udligningsreform og nye tunge opgaver kan tvinge Solrød Kommune til at tænke i ægteskabsplaner med en nabokommune i de kommende år. Sådan lyder en ny vurdering fra borgmester Niels Hörup (V).

- Kan vi fortsætte som selvstændig kommune i al evighed? Der er min bedste vurdering nej. Så er det spørgsmålet hvilken retning, man skal kigge i.

- I den tænkning er der flere, der har nævnt Køge. I den udvikling, jeg kan se, er Køge ved at blive Østsjællands hovedstad.

Køge Nord Station ligger lige på kommunegrænsen tæt på Solrød, nærmest tættere end på Køge centrum, der kommer Universitetshospitalet, Campus Køge, som udvikler sig til en stor uddannelsesinstitution, og Køge Kyst, udvikling af den gamle købstad. Solrød er en forstadskommune til København, men man kunne også sige, at vi er en forstadskommune til Køge, siger Niels Hörup til DAGBLADET Køge.

Køges borgmester, Flemming Christensen (K), kalder overvejelserne for en sympatisk tanke.

- Uanset om regionerne består eller ej, er der ingen tvivl om, at der kommer et pres på kommunerne om at have en robust størrelse. Det vil også rejse spørgsmål i Køge, om vi har den størrelse, der er god nok til at håndtere de projekter, vi har i gang, siger han til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere