Solrød Kommune får sit eget mobile laboratorium

Færre indlæggelser og økonomisk gevinst er blandt fordelene, når Solrød Kommune nu får sit eget mobile laboratorium.

Det Mobile Laboratorium sparet de borgere, der har undgået at blive indlagt, for den udmattelse og forvirring, som indlæggelser kan medføre. Arkivfoto Foto: Kristian Sæderup/Ritzau Scanpix

Snart kan borgere i Solrød få taget akutte blodprøver i deres eget hjem, samtidig med at de kan få hurtigt svar på prøverne.

I perioden fra april 2017 til december 2018 var Solrød Kommune en del af det regionale forsøg ’Det Mobile Laboratorium’, som regionen valgte at nedlægge ved årsskiftet til 2019. Men resultaterne fra forsøget var så gode, at Solrød Kommune nu har valgt at iværksætte sit eget mobile laboratorium.

- Det giver rigtig god mening, at vi nu sørger for, at vores eget akutteam bliver opgraderet med udstyr og personale, som gør teamet i stand til at forebygge indlæggelser af vores borgere. Det er både godt for vores borgeres tryghed, sundhed og værdighed, og samtidig er det sund fornuft rent økonomisk, siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget, i en pressemeddelelse.

Forsøgsresultater lover godt

Beslutningen om det nye mobile laboratorium blev vedtaget Solrød Byråd på byrådsmødet den 26. august, hvor det blev besluttet at anvende de midler, der allerede var sat af til regionens mobile laboratorium, til Solrød Kommunes egen akutteambil.

Byrådets beslutning om at opgradere Solrød Kommunes akutteambil betyder, at akutteamet nu både kan tage og få svar på akutte blodprøver i borgernes egne hjem, præcis ligesom Det Mobile Laboratorium kunne.

Og resultaterne fra den regionale forsøgsordning lover godt for det nye kommunale, mobile laboratorium. 

Det regionale, mobile laboratorium forebyggede nemlig gennemsnitligt fire indlæggelser pr. måned. Det svarer til en besparelse for Solrød Kommune på op til 1.4 millioner kroner om året i medfinansieringsudgifter.

Samtidig har Det Mobile Laboratorium sparet de borgere, der har undgået at blive indlagt, for den udmattelse og forvirring, som indlæggelser kan medføre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik