Solrød Fjernvarme går i luften: Droner skal finde lækager

Ligesom det københavnske forsyningsselskab Hofor, sætter Solrød Fjernvarme nu droner i luften for at finde lækager i forsyningsnettet.

02:24

ARKIVFOTO: Foreløbig over Brønshøj og Vanløse.

Hos forsyningsselskabet Hofor i København har man haft stor glæde af droneoverflyvninger i de områder, hvor det kan være svært at spore lækager i fjernvarmesystemet.

Resultaterne har været så gode, at selskabet har valgt at udvide dronekorpset og lave endnu flere overflyvninger af fjernvarmenettet. 

Læs også Droner er en succes: Nu skal mere af København overflyves

I Solrød forsøger Solrød Fjernvarme nu samme taktik i kampen mod lunkent vand og utætte rør.

- Vi regner med, at ledningsnettet er i fin stand, men ønsker et overordnet billede af det totale forsyningsnet inklusive stikledninger, siger selskabets formand Ole Christensen til SolrødNyt.

Vi regner med, at ledningsnettet er i fin stand, men ønsker et overordnet billede

Ole Christensen, fmd. Solrød Fjernvarme

Overordnet forventer Solrød Fjernvarme ikke, at ledningsnettet er i ringe stand, men de ønsker sig et overordnet billede af forsyningsnettet.

Droneteknologien vil blive taget i brug mellem den 27. februar og den 6. marts, hvor den vil overflyve området i cirka 40 meters højde i tidsrummet mellem midnat og klokken 06.00 tidlig morgen.

Ifølge Solrød Fjernvarme kan man dog være rolig, hvis man frygter at få nattesøvnen spoleret. Dronerne er nemlig meget støjbegrænsede - og overflyvningerne er korte. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik