Solrød advarer ældre mod tricktyve

Midt- og Vestsjællands Politi oplever bølge af tricktyverier - kommune advarer ældre beboere

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

 

Tricktyve huserer overalt. Men i de senere uger, har de væet ganske aktive i Midt- og Vestsjællands politikreds, og det har nu fået Solrød Kommune til at bringe en advarsel til de ældre på kommunens hjemmeside.

 

I weekenden oplevede flere ældre fx, at de uventet blev ringet op af deres barnebarn, som angiveligt var kørt galt i en bil og derfor akut skulle bruge kontanter, som ”barnebarnet” så bad om at låne. I et par af tilfældene præsenterede tricktyven sig endda med det rigtige navn på den ældres barnebarn.

 

På kommunens hjemmeside bliver de yngre medlemmer i familier opfordret  til at tale med de ældre familiemedlemmer om denne nye form for tricktyveri. Samtidig kan det være godt at minde om, at de ældre også altid skal være forsigtige, hvis fremmede tager uventet kontakt til dem på gaden.

Det kan være indledningen til et (trick)tyveri, hvor man forsøger at forvirre eller aflede den ældre medborgers opmærksomhed, så tyven kan stjæle f.eks. en pung eller det betalingskort, hvor PIN-koden forinden er afluret.

 

Læs også Lomme- og tricktyverier i København eksploderet på et år

 

Alle opfordres desuden til at ringe 114, hvis de - eller et andet familiemedlem bliver forsøgt franarret kontanter eller på anden vis bliver offer for et tricktyveri.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik