Seniorklub for mænd: "Man skal føle, man har lært noget"

En gruppe mænd på 60+ år mødes to gange om måneden. Ikke for at spille golf eller spille kort. Men for at lære og diskutere.

To gange om måneden mødes omkring 50 pensionister i aktivitetscenteret i Solrød. Men til møderne er der hverken bridge, golf eller kvinder. 

quote Jeg ved, der er mange ældre, der savner, at der sker noget

Povl Knudsen, Initiativtager, Hemingway Club Solrød

I stedet mødes de over en ostemad for at høre foredrag om alt lige fra livet som pilot i Forsvaret til Mellemøstens historie i deres helt egen Hemingway Club.

Pointen med klubben er ifølge en af initiativtagerne, Povl Knudsen, at mødes med ligesindede, om dét der har en fælles interesse, og som giver dem noget at tænke over:

- Vi kan se, at der er et behov. Jeg kunne se i Greve, hvor mange der kom til deres Hemingway Club. Det vigtigste er, at det skal være noget med indhold, så man skal føle, at man kommer fra et møde og har lært noget. Jeg ved, der er mange ældre, der savner, at der sker noget, fortæller han.

Inspiration fra andre klubber

For tre år siden startede Hemingway Club i Gentofte, siden har det spredt sig til Fredensborg, Hørsholm, Køge, Rudersdal, Greve og nu også Solrød.

quote Der er nok tilbud med golf og sådan noget

Povl Knudsen, Initiativtager, Hemingway Club Solrød

Idéen til klubben i Solrød kom faktisk også fra Greve, hvor flere af mændene i den nye klub fra Solrød tog hen, fordi der ikke var et lignende tilbud i Solrød Kommune. Samtidig ønskede Solrød Kommune at skabe flere initiativer for mænd i alderen 60+.

Til møderne tropper 50 mænd i alderen 60  op til gymnastik for hjernen. 
Til møderne tropper 50 mænd i alderen 60 op til gymnastik for hjernen. 
Foto: Solrød Kommune

I maj måned fik Solrød så også sin egen mandeklub, og interessen var fra første møde stor – på trods af det gode vejr, og at mændene i virkeligheden kunne mødes over et spil golf i stedet – men det vil de ikke:

- Der er nok tilbud med golf og sådan noget. Der er åbenbart stor interesse for møder med indhold, hvor vi kommer hinanden lidt ved. Jeg møder nogle i min egen aldersgruppe, jeg kan diskutere med over en ostemad, og det er folk med alle mulige baggrunde lige fra tidligere betonarbejdere til direktører, så vi har forskellige indgangsvinkler til, hvad vi oplever, fortæller Povl Knudsen

Stor støtte fra kommunen

Onsdag mødes mandeklubben igen. Denne gang til en guidet tur i Køge med frokost, mens de til næste møde får besøg af en tidligere fodboldtræner i Singapore, som vil fortælle om sit arbejde i Asien.

quote Vi har det alle sammen bedst, når vi beskæftiger os med det, der interesser os

Povl Knudsen, Initiativtager, Hemingway Club Solrød.

Honoraret er tre flasker vin, for klubben har nærmest ingen penge. Til gengæld får de god hjælp fra kommunen:

- Solrød har givet os stor støtte med de bedste lokaler, og beder vi om hjælp, så kommer Solrøds koordinator og understøtter os på alle mulige punkter. Vi er yderst taknemmelige, siger Povl Knudsen.

Det koster en flad tyver at komme til de første tre møder med dertilhørende ostemad og kaffe. Efterfølgende koster det årligt 100 kroner at deltage.

- Vi har det alle sammen bedst, når vi beskæftiger os med det, der interesser os. Det er godt for folks sundhed. Og det tror jeg, både folk og kommunen er glade for, siger Povl Knudsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere