Præsidentvalg - også i hovedstadsområdet

Adskillige skoler og institutioner i hele hovedstadsområdet markerer det amerikanske præsidentvalg i dag

Vega i København klæder sig i aften i USAs farver og lægger lokaler til stor valgfest Foto: Bjarke Ørsted

Et stort antal skoleelever kan se fem til en skoledag, der bliver noget anderledes end normalt. I anledning af det amerikanske præsidentvalg har deres skoler nemlig valgt at holde valgaften og -nat.

En af de skoler, der har valgt at holde valgaften er Uglegårdsskolen i Solrød. Her går 110 elever fra 7. 8. og 9. klasse på det, skolen kalder Verdensklasselinjen. Og de har i det forløbne år beskæftiget sig intensivt med USAs historie og forhold til Danmark. I aften og hele natten er det så planen, at eleverne skal følge valget i USA fra deres skole i Solrød.

-Jeg er imponeret over elevernes engagement. Og når vi gør så meget ud af det her, så er det selvfølgelig fordi, Danmark har et meget tæt forhold til USA, der reelt er verdens eneste supermagt. Derfor er det vigtigt i undervisningen, hvor det i høj grad er relevant at se på, hvordan USAs og Danmarks forhold har været - lige fra 2. Verdenskrig og frem til i dag. Og ikke mindst siden 11. september 2001, selvfølgelig, siger Christian Jensen, der er lærer på Verdensklasselinjen på Uglegårdsskolen.

Og Uglegårdsskolen er langt fra alene om et sådant arrangement. Gefion Gymnasium i København holder også valgaften for sine 450 elever. Første del af aftenen byder på en række foredrag fra blandt andre Holger K. Nielsen (SF) og Nikolaj Villumsen (Enhedslisten) - og fra klokken 23 kan eleverne fra sækkestole og soveposer følge salgets gang på TV.

Skoleelever og politisk interesserede i hele hovedstadsområdet vil i aften følge det amerikanske præsidentvalg

Hareskov skole i Furesø Kommune er også med på valgnoderne, hvor 8. og 9. klasse er inviteret lige fra klokken 20 i aften til klokken 08 i morgen tidlig.

Det er dog ikke kun skoleelever, der kan følge valget i fællesskab. Aftenen byder også på valgfester for voksne. 

Politiken, Københavns Universitet, Studenterhuset, Zetland og Socialdemokraterne er nogle af dem, der har inviteret til valgfester. De fleste steder har der været tale om forhåndstilmelding og melder alt udsolgt.

Musikstedet Vega i København er et af de steder, man kan gå til valgnat, og her er der stadig billetter til salg. Undervejs taler socialdemokraternes formand Mette Frederiksen og udenrigsminister Kristian Jensen (V).

For fire år siden sendte TV 2 Lorry direkte fra valgfesten på Gefion Gymnasium. Du kan se indslaget her.

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik