Mand udsat for hjemmerøveri: Blev lænket til radiator med håndjern

Gerningsmænd slap afsted med kontanter og smykker - og de tildelte en 54-årig mand flere slag og spark inden de efterlod ham. Politiet søger nu vidner.

En 54-årig mand fra Sozzivænget i Solrød Strand fik sig lørdag en ubehagelig oplevelse, da to ukendte gerningsmænd tvang ham til at udlevere kontanter og smykker.

Manden sad omkring klokken 4 natten til lørdag ved sin computer, da han hørte lyde udenfor. Han gik derfor ud for at se, hvem der var uden for.

Det viste sig at være to personer, der forlod stedet på den 54-åriges opfordring – men kort efter stod de to lige bag ham, hvorefter de skubbede ham, så han faldt. Han blev derefter tildelt flere slag og spark på kroppen.

quote Det er et ret groft røveri. Dels fordi manden udsættes for vold og trusler, men også fordi, han bliver frihedsberøvet.

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig, Midt- og Vestsjællands Politi

Slap først fri efter flere timer

Gerningsmændene, der var af anden etnisk oprindelse end dansk, tvang derefter manden ind i huset, hvor han blev truet med yderligere vold, hvis ikke han udleverede kontanter og smykker.

Herefter blev han lænket til en radiator med et sæt håndjern. Først flere timer senere lykkes det ham at komme fri, hvorefter han tilkaldte hjælp via en nabo.

Har du set de to mænd i området?

Københavns Vestegns Politi modtog anmeldelsen klokken 9.47 – og her beskriver kommunikationsansvarlig Carsten Andersen sagen som ganske alvorlig.

- Det er et ret groft røveri. Dels fordi manden udsættes for vold og trusler, men også fordi, han bliver frihedsberøvet. Derfor har vi også brugt en masse energi i løbet af dagen på at forsøge at finde spor, men vi har brug for borgernes hjælp for at komme videre, siger han til TV 2 Lorry.

Sort Opel set i området

Et af de mulige spor i sagen er en lille sort Opel, der har været parkeret på Vestre Grænsevej i løbet af natten og den tidlige morgenstund.

- Nogle beboere har opdaget den sorte bil – og vi vil selvfølgelig meget gerne tale med dem, der har siddet i den bil eller andre, der på en eller anden måde kender til den. Vi ved ikke, om den overhovedet har noget med sagen at gøre, siger Carsten Andersen.

Politiet ønsker ikke at oplyse hvor meget gerningsmændene slap afsted med. Den 54-åriges tilstand er efter omstændighederne nogenlunde god, men – som Carsten Andersen udtrykker det – har det været en ganske traumatisk oplevelse for ham. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere