Kvinder startede egen klub for kræftramte: "Givende at hjælpe medsøstre"

To kvinder har startet en samtalegruppe for kvinder, hvor de vender de tanker og følelser, som deres pårørende kan have svært ved at forstå.

Der er plads til både grin og tåre i Frikvarteret, der mødes ugentligt i Solrød. Foto: TV 2 Lorry

Susanne Michelsen og Marianne Mouritsen har begge været ramt af kræft.

De mødtes, mens de var til genoptræning for et år siden, og der blev de enige om, at de begge manglede et rum til at snakke med kvinder i samme situation.

Vi kan tale om rædslen for, at sygdommen skal komme igen, og den angst, der opstår i tiden op mod kontrollen på sygehuset.

Susanne Michelsen

Sammen stiftede de samtalegruppen "Frikvarteret", der inviterer kræftramte kvinder til en uformel snak hver fredag. Her kan de dele de op- og nedture, der følger med sygdommen, og som deres pårørende kan have svært ved at forstå.

- Vi kan tale om rædslen for, at sygdommen skal komme igen, og den angst, der opstår i tiden op mod kontrollen på sygehuset. Sommetider er der nogle, der fælder en tåre, og det er der også plads til, siger Susanne Michelsen.

Men det er ikke kun de tunge snakke, der fylder.

- Vi kan trøste hinanden, men vi kan også få os et godt grin. Vi kan dele vores erfaringer og give hinanden gode råd. Derudover taler vi om løst og fast - lige fra havebrug til opskrifter, siger hun.

Kvinderne kan sagtens have det sjovt, når de mødes hver fredag. Her fanger vi to af medlemmerne af Frikvarteret i et grin sammen. Foto: TV 2 Lorry

En stor tilfredsstillelse

Fredag har klubben et års jubilæum. I dag mødes op mod 10 kvinder hver fredag i Aktivitets- og Frivilligcenteret i Solrød.

Marianne Mouritsen er stolt af at have skabt et fællesskab, der hjælper og støtter kvinder i samme situation som hende selv. 

- Det er givende at være med til at hjælpe sine medsøstre, siger tovholder og stifter, Marianne Mouritsen.

Det er medstifter, Susanne Michelsen, enig med hende i.

- Det giver mig en stor tilfredsstillelse at kune skabe et fællesskab for kvinder i denne situation. Jeg kan også dele min historie med andre kvinder og møde forståelse og fællesskab, siger hun.

Alle er velkommen til at deltage. Du behøver ikke at tilmelde dig, og du behøver ikke at deltage hver fredag mellem 10.00 og 12.00.

Susanne Michelsen er én af stifterne af Frikvarteret, og hun har selv været igennem et kræftforløb. Foto: TV 2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik