Klatøjet begejstring: Solrødelever fulgte præsidentvalget

Skole i Solrød holdt åbent hele natten for de ældste elever, som fulgte det amerikanske præsidentvalg

-Det har været en forrygende dag i går - og en forrygende nat. Det er forløbet ufattelig godt.

Det er en træt, men begejstrer lærer, Christian Jensen, der er lærer på Verdensklasselinjen på Uglegårdsskolen i Solrød, som TV 2 Lorry fanger på telefonen her til morgen.

Skolens ældste elever i 7. , 8. og 9. klasse har gennem længere tid beskæftiget sig med USA og den amerikanske valgkamp, og det kulminerede i aftes og i nat med et stort anlagt valgarrangement på skolen.

-Det var da en gruppe klatøjede elever, der gik hjem i morges. Og mange af dem er skuffede over resultatet. Men det har været fantastisk at opleve, hvor engagerede de her børn er - selv om det er folkeskolelever, fortæller Christian Jensen, så man kan høre stoltheden i hans stemme.

 

quote Det har været en forrygende dag og nat

Lærer Christian Jensen

 

Skolens arrangement fik omtale på landsdækkende TV, og TV 2 News sendte direkte fra skolen i to omgange.

-Undervejs bombarderede eleverne os lærere med spørgsmål. De ville vide, om Trump nu bygger den mur mod Mexico - og om han vil lade Mexico betale. De vil vide, om USA melder sig ud af NATO, hvordan Danmarks samhandel med USA kommer til at se ud, og hvilken betydning det her får for latinoerne, for syrere og muslimer i øvrigt, fortæller han.

 

Mange af spørgsmålene har ikke været nemme at besvare for lærere, der skal forsøge at være neutrale, men  Christian Jensen er begejstret over elevernes interesse.

-Der bliver så meget godt at samle op på i undervisningen fremover - og jeg synes, at arrangementer som det her lover godt for den danske folkeskole, siger læreren, der så småt er ved at pakke sammen efter en lang dag og nat i selskab med eleverne, Donald Trump og Hillary Clinton.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

tomme skoler

Kommune udskyder fysisk skolestart: Ingen skole før 11. januar

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere