Efter entreprenør-konkurs: Nu får Solrød-børn "eventyrlig institution"

Det er endnu engang lykkes for Solrød Kommune at puste liv i planerne om en innovativ og nytænkende daginstitution til børnene i Havdrup, efter entreprenøren i første omgang gik konkurs.

Der bliver både højt til loftet og masser af plads til både leg, læring og eventyr i Solrøds kommende daginstitution, som skal ligge i Havdrup.

Det står klart, efter kommunen er lykkes med at finde en ny entreprenør til at løfte projektet.

quote Det har aldrig været en hemmelighed, at forventninger til vores kommende, eventyrlige og innovative daginstitution i Havdrup vest fra starten af har været tårnhøje.

Kim Sunesen, fmd.for Familie- og uddannelsesudvalget, Solrød Kommune

I første omgang skulle daginsitutionen Lindebo erstattes af den nye institution ved navn Eventyrhaven af entreprenørfirmaet Daurehøj Erhvervsbyg A/S, men allerede få dage efter de havde vundet opgaven, gik de konkurs.

Men selvom firmaet gik konkurs, er det alligevel det innovative og kvalitetsbevidste projektforslag, som de præsenterede, der nu skal føres ud i livet.

Sådan skal den nye daginstitution i Havdrup Vest se ud.
Sådan skal den nye daginstitution i Havdrup Vest se ud.
Foto: Solrød Kommune / Presse

Ny entreprenør skal føre kuldsejlet projekt ud i livet

Arbejdet bliver i stedet udført af virksomheden Elindco, som Solrød Kommunes byråd valgte som totalentreprenør på byrådsmødet den 17. juni.

- Det har aldrig været en hemmelighed, at forventninger til vores kommende, eventyrlige og innovative daginstitution i Havdrup vest fra starten af har været tårnhøje.

- Og vi har fuld tiltro til, at Elindco kan løfte opgaven og skabe de fleksible og moderne rammer, hvor vores børn kan trives, udvikles og lære, som vi har skitseret i projektforslaget, siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget, i en pressemeddelelse.

En række workshops med både personale og forældre i området har ført til arbejdstitlen "Det eventyrlige og moderne børnehus", som bliver karakteriseret ved institutionens sprælske udformning, der mest af alt minder om et legehus, der er omkranset af legearealer og også indeholder et mindre gårdrum.

Efter planen skal byggeriet gå i gang i oktober måned 2019, mens institutionen i Havdrup forventes at være klar til åbning i september 2020.

Sådan skal den nye daginstitution i Havdrup Vest se ud.
Sådan skal den nye daginstitution i Havdrup Vest se ud.
Foto: Solrød Kommune / Presse

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere