Dreng skåret i hånden med kniv efter kast med valgplakat

Politiet har anholdt en 47-årig mand, som er sigtet for vold og trusler mod en 17-årig dreng.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

En 47-årig mand fra Solrød Strand er natten til torsdag blevet anholdt og sigtet for vold og trusler mod en 17-årig dreng, som havde kastet en valgplakat ind i mandens hæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Forældrene til den 17-årige anmeldte klokken 03.33 i nat til politiet, at deres søn var blevet stukket i hånden af en fremmed mand.

Politiet fik efterfølgende klarlagt, at den 17-årige sammen med en ven havde kastet en valgplakat ind i en hæk tilhørende en 47-årig mand fra Solrød Strand.

Manden var efterfølgende cyklet efter de to unge mænd og havde medbragt en kniv, som han truede den 17-årige med.

Den 17-årige afværgede truslen med kniven mod hans mave og skar sig i den forbindelse på kniven. Politiet anholdt kort efter den 47-årige på hans bopæl og sigtede ham for trusler på livet.

En voldsom reaktion

- Det er en meget voldsom reaktion i forhold til at få en valgplakat kastet ind i sin hæk, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

Han tilføjer, at manden ikke har nogen relation til valgplakaten, og at hans hæk heller ikke blev ødelagt.

Martin Bjerregaard har ikke oplysninger om, hvorvidt den 17-årige måtte en tur på skadestuen. Men han oplyser, at der vist skulle være tale om overfladiske skader.

- Man kan godt forstå, at han har forsøgt at afværge, når der bliver holdt en kniv op mod hans mave, siger han og kategoriserer samtidig drengenes opførsel mere som offentlig uorden end decideret hærværk.

Den 47-årige er fortsat i politiets varetægt, indtil anklagemyndigheden har afgjort, om han skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades efter endt efterforskning.

- Han vil uanset hvad fortsat være sigtet, og han kan se frem til et retsligt efterspil, siger Martin Bjerregaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik