Borgere forærer et stykke have til kommunen - nu er der fælles cykelsti

Et par gavmilde borgere sikrer nu at børn og voksne kan cykle sikkert gennem hele Gl. Havdrup på en ny dobbeltrettet cykelsti.

- Vi havde tænkt på det i flere år. Hvis der skulle ske noget, så måtte vi selv gøre noget. Og så ringede jeg til borgmesteren, siger Carl Erik Hansen, der bor i svinget lige i udkanten af den lille by, i Gl. Havdrup, som ligger udenfor Solrød.

Han og hustruen Elly Hansen var fredag omgivet af 30-40 borgere fra byen. Der var nemlig indvielse af hele den nye dobbeltrettede cykelsti, som nu løber gennem byen.

Det sidste stykke er blevet muligt at lave, fordi Carl Erik og Elly Hansen har valgt at forære et stykke have til kommunen kvit og frit for til gengæld at få trafiksikkerhed for naboerne og især børnene.

- Vi stod en dag og klippede hæk. Så kom der et par drenge kørende rundt om hjørnet i svinget og lidt ud på vejen. Og så kom bussen meget tæt på. Så tænkte vi: 'det der er farligt', fortæller Carl Erik Hansen.

Se TV 2 Lorrys indslag fra Solrød herunder. Artiklen fortsætter under videoen.

 

En del af det nye byrum

Det er ikke længe siden, at haven hos Carl Erik og Elly Hansen var noget større.

På den anden side af hækken var der til gengæld kun en halv meter fortov, og cyklisterne var henvist til at køre i kanten af kørebanen i det sving, hvor ægteparrets hus ligger.

Fredag var der indvielse af hele cykelstien, som nu er blevet noget længere, end det først var planen.

For havde ægteparret ikke foræret noget af haven gratis til kommunen, kunne cykelstiens sidste stykke ikke blive en realitet.

- Det betyder noget for landsbyen, og det betyder også noget for mange af dem, der kører igennem. Der har været mange farlige situationer. Jeg har hørt det fra landsbylauget gennem mange år. Og nu har vi fået mulighed for at gøre noget ved det med Carl Erik og Elly's hjælp, siger borgmester i Solrød, Niels Hörup fra Venstre.

Med både tale, gavekurv med bog og godter samt en guldsaks fik borgmester Niels Hörup og Carl Erik Hansen klippet den velkendte røde snor over, før der blev fri kørsel på den dobbeltrettede cykelsti.

Lørdag indvies resten af de nye byrum i Gl. Havdrup med borgmester Niels Hörup.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere