Søndagsmagasinet

Her er plads til både nyheder og længere historier og tid til at gå i dybden med fortællingerne.  Vi beskriver det der optager og skaber debat i lokalområdet. Holder du til i Lorryland omkring f.eks. Lejre, Helsinge, Hundested, Frederikssund eller Solrød og har kendskab til en historie, som du synes skal fortælles i Søndagsmagasinet, så send en mail til: sondagsmagasinet@tv2lorry.dk

Pibeorglet er verdens største og mest komplekse instrument, så at bygge et orgel fra bunden er selvsagt en kæmpe opgave. Frobenius i Birkerød er et af landets få tilbageværende orgelbyggerier.

Instrumenternes dronning

Et almindeligt kirkeorgel indeholder typisk op til 2000 piber - fra de mindste på nogle få centimeter til de største, som er flere meget høje. Det er intonatør Ole Høyers opgave at sikre, at hver eneste af piberne i et nyt orgel lyder perfekt. Han er ansat hos Frobenius i Birkerød, et af landets eneste orgelbyggerier. Søndagsmagasinet har besøgt virksomheden for at få et indblik i den fascinerende byggeproces, som ofte varer flere år.
6/12/2020