Professor: Rydning af Fælleden er næppe ulovlig

Frøerne lever livet langt farligere, når motionister færdes på Amager Fælled, lyder det fra ekspert i miljøret.

Løbere som Thomas Dupont slider på Fælleden. Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Der er næppe sket noget, der er i strid med loven, selv om adskillige fredede frøer måtte lade livet under rydningen af et stykke af Amager Fælled.

Det vurderer professor i miljøret ved Københavns Universitet, Peter Pagh, over for TV 2 Lorry.

- Vi er efter min opfattelse langt fra, at det er en overtrædelse af reglerne, siger han og uddyber:

- Frøerne nyder som individer ikke beskyttelse. Det er arten, der er beskyttet. Meningen med, at arterne optages i EU's habitatdirektiv er at sikre, at de har gunstige forhold for reproduktion. Man må selvfølgelig ikke bare ødelægge bestanden bevidst, men feltstudier forud for et byggeri må uvægerligt koste nogle individer livet, siger han.

Læs også By & Havn under beskydning: Ødelægger dyreliv på Amager Fælled

Naturen lider også under motionister

Det er blandt andet fredede arter som spidssnudet frø og skrubtudse, der trives i det område, hvor det kommunalt og statsligt ejede selskab By & Havn planlægger at bygge boliger. Og selv om det er uheldigt, at forundersøgelserne påvirker bestanden, så er der faktisk større trusler for dyrene end de maskiner, der har kørt gennem området.

- Naturelskere, der går og cykler i området udgør en langt større trussel. Det er virkelig noget, der kan reducere bestanden og udgøre en reel trussel for mange arter – og derfor synes jeg nok, der er nogen, der er kravlet op i et meget højt træ her, siger Peter Pagh.

Læs også Maskine ruller ind på Amager Fælled: "Hvad har de gang i?"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik