Kendt TV-kok til Socialdemokratiet: "I slagter naturen!"

TV-kokken Nikolaj Kirk langer i en Facebook-video ud efter Socialdemokratiet, som i 2017 vil begynde at bygge på det ellers fredede Amager Fælled.

"Mere end 35.000 har nu skrevet under på, at der ikke skal bygges på den gamle strandeng på Amager Fælled. Året er ved at være slut, vi skal ind i 2017 nu... 2017 er også året, hvor det skal være slut med vild natur. Det er nu, de begynder at sætte bulldozere ind for at hælde beton, glas og stål ud og lave private boliger." 

quote <em>Det er nu, de begynder at sætte bulldozere ind for at hælde beton, glas og stål ud.</em>

Nikolaj Kirk

Sådan starter en Facebook-video på fire minutter med TV-kokken Nikolaj Kirk, som udtrykker sin frustration over, at naturområdet på det ellers fredede Amager Fælled snart er en saga blot. 

Og frustrationen er særligt rettet mod en specifik gruppe af politikere: Socialdemokraterne. 

"Kernen i øjeblikket er Socialdemokraterne. Socialdemokraterne i Københavns Kommune står for et koncept, der hedder 'beton over natur'. Deres natursyn er forsvundet, og de VIL ikke give naturen en chance", lyder det i videoen. 

Planen for Amager Fælled er, at der skal opføres alment boligbyggeri. Derudover skal der også anlægges en campingplads. Det er ifølge Nikolaj Kirk en tåbelig plan, og ikke kun fordi det forhindrer fremtidens børn og by-boere i at lære om vilde planter og insekter lige uden for hoveddøren. 

quote <em> I vil jo ikke ud med, hvad det skal koste, men det bliver sgu nok ikke arbejderen, der får råd til at bo der.</em>

Nikolaj Kirk

"Jeg vil vædde min højre arm på, at jeres boliger på strandengen bliver stjernedyre. I vil jo ikke ud med, hvad det skal koste, men det bliver sgu nok ikke arbejderen eller lavindkomst-familien, der får råd til at bo der. Derimod så mister vi et af de vigtigste københavnske naturområder, og I er med til at sende et natursyn ud til hele Danmark der hedder 'Vi vil skide på naturen' - er det virkelig dét, I vil? Jer med den smukke rose?" 

Videoen er kun et døgn gammel, men er allerede delt knap 700 gange og set af 66.000 personer. Du kan se opslaget fra Nikolaj Kirk herunder. 

 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Natur

Flamingo2

playKaos i Berlin Zoo: Nu skal masse-vaccinationer forhindre samme scenarie i København

60_percent

playFugleinfluenza tvinger Johannes høns under tag: "Ikke den rigtige beslutning"

20161227-141401-A-3558x1998ma

Sværm af stjerneskud vil lyse himlen op natten til fredag

hryhrh (2)

Fænomen fik Sussie til at spærre øjnene op: "Det er som om, foråret er kommet for tidligt"


København


Forsiden lige nu

Se flere