Frank Jensen vil undersøge ny placering af Fælled-byggeri

Det flertal, der stod bag opførelsen af 2.500 boliger på Amager Fælled, er væk. Nu vil Københavns overborgmester undersøge en alternativ placering.

Byggeriet på Amager Fælled har været diskuteret længe. Og nu ser det ud til, at planerne om et byggeri i hjørnet af Fælleden er lagt på is.

quote Der er ikke længere et flertal, som ønsker byggeri på Ørestad Fælled. Det bliver jeg nødt til at lytte på

Frank Jensen, overborgmester i København

I hvert fald bremser Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), planerne om byggeriet. I stedet vil han have undersøgt om byggeriet kan flyttes til et andet område.

- Nu trækker vi en streg i sandet. Der er ikke længere et flertal, som ønsker byggeri på Ørestad Fælled. Det bliver jeg nødt til at lytte på, siger overborgmesteren i en pressemeddelse.

Følger Venstre og Konservative

Både Venstre og De Konservative på Københavns Rådhus har meldt ud, at de vil have undersøgt, om det omstridte byggeprojekt kan flyttes. Og det er blandt andet de to partiers udmeldinger, der er baggrund for Frank Jensens beslutning.

- Jeg forholder mig til den virkelighed, der omgiver mig – og det er, at der er en folkelig modstand mod at bygge på grunden ved Ørestad Boulevard /Vejlands allé og at et stort politisk flertal vil have undersøgt en alternativ beliggenhed, siger Frank Jensen i en pressemeddelse.

quote Jeg forholder mig til den virkelighed, der omgiver mig

Frank Jensen, overborgmester i København

De Konservative og Venstre har begge forslået, at byggeriet rykkes til et område af Fælleden, der ligger vest for det nuværende byggefelt. Det område er dog i dag udlagt til camping, men er også kommunalt ejet. 

På et kommende møde i Københavns Borgerrepræsentation vil overborgmesteren nu stille forslag om, at den nye beliggenhed skal undersøges.

Skal være med til at betale metroen

Byggegrunden skal være med til at indbringe omkring to milliarder kroner, som er brugt til at bygge metrolinjer i København. Derfor er det i følge overborgmester Frank Jensen en bunden opgave at finde grunde til flere boliger, som skal være med til at betale regningen for metroen.

Og også overborgmesteren mener, at campingområdet nu er den mest realistiske placering for et byggeri.

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at der skulle opstå en helt ny politisk virkelighed efter et valg, hvor alle partier pludselig bliver varme tilhængere af at bygge på det område, som nogle kalder strandengen, siger Frank Jensen.

Københavns Kommune har tidligere undersøgt muligheden for en alternativ placering af byggeprojektet. Konklusionen var, at der ikke var andre grunde, som kunne rumme den mængde boliger og indbringe en tilsvarende sum til at dække metrobyggeriet.

Undersøgelsen omfattede dog ikke fredede områder på Amager Fælled, som campingområdet er en del af. Den fredning betyder også, at det ikke kun skal undersøge hvorvidt der kan bygges på campingområdet. Men også om Folketinget vil ophæve den fredning, for i stedet at frede den oprindelige byggegrund.

Op og ned på Amager Fælled