Fælleden: Navneændring i vejviser vækker vrede

Navneændringen af Amager Fælled Kvarter kan påvirke debatten, mener modstanderne af nyt byggeri.

Amager Fælled er blevet en politisk slagmark. 

Planerne om at bygge mellem 2000 og 3000 boliger på et stykke af den grønne natur er mødt med underskriftsindsamlinger fra 30.000 københavnere, folkeringe og talrige debatter i Borgerrepræsentationen.

Og nu vækker et nyt navn i vejviseren harme blandt fortalerne for at bevare området. 

Når man søger på området på Krak.dk, kaldes 'Amager Fælled Kvarter' nemlig nu også 'Ørestad Fælled Kvarter'.

Og det har fået Foreningen Amager Fælled Venner, Danmarks Naturfredningsforening, Amager Vest Lokaludvalg, Verdens Skove, Miljøorganisationen NOAH, Miljøpunkt Amager og Børn i Byen til samlet at sende en skriftlig klage til Eniro Danmark A/S, der laver kortene. 

Her gør man opmærksom på, at Borgerrepræsentationen på Københavns Rådhus endnu ikke har godkendt lokalplanerne for stedet. 

Navneændringen er politisk

Videre skriver man, at man frygter, at informationen på kortet kunne få betydning for den demokratiske debat vedrørende byggeriet, fordi mange københavnere vil tro, at planerne er endelige. 

Og det er også, hvad Klaus Mygind (SF) fremhæver som særligt forargende. Han er en del af Amager Fælleds Venner. 

- Vi synes, det er lige friskt nok, for Amager Fælled Kvarter er et anerkendt navn, og vi fastholder det.

- Hvad får Krak til at ændre navne på et kort? Det kommer fra By og Havn, det er vi ikke i tvivl om. Det er dem, der er begyndt at kalde området det nye navn. Og vi mener at det afleder debatten. Det skaber forvirring, siger han til TV 2 Lorry. 

 
 
Foto: Krak.dk

Eniro vil ikke ændre navnet igen

Hos Eniro Danmark A/S afviser man dog pure, at man skulle have politiske motiver. 

- Vi har ikke nogen interesse i at blande os i den politiske debat. Vi gør det her af ren service. Det er normal procedure for os, og navnet blev allerede vedtaget i februar, lyder det fra Kristoffer Apollo, der er pressetalsmand i virksomheden. 

Her vil man ikke ændre navnet igen, for så ender det først med at blive politisk: 

- Vi holder øje med, hvad kommunen har liggende af projekterede veje og bygningsprojekter. Og der lægger vi i mange tilfælde de navne ind for at hjælpe vores brugere. Og det er simpelthen det, vi har gjort med Ørestad Fælled Kvarter, fordi navnet vil indgå i den offentlige debat, så synes vi, det er smart, siger Kristoffer Apollo til TV 2 Lorry. 

- Når vi snakker om navngivning af adresser, så er kommunen den største autoritet for os. Oveni det, så ønsker vi at gøre det så søgbart som muligt, ved at lægge kaldenavne ind, som er meget brugte.

By og Havn understreger til TV 2 Lorry, at man ikke har været i kontakt med Eniro Danmark A/S i forbindelse med navneændringen tilbage i februar.