DF støtter Amager Fælled-alternativ: "Nu skal I levere en løsning"

De grønne partier får støtte fra en for nogen måske uventet kant, når byggeriet på Amager Fælled igen er på Københavns Borgerrepræsentations dagsorden.

Nu er der måske håb for Amager Fælled. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau & Scanpix

Det lysner for Amager Fælled og de mennesker, der gerne vil bevare den. På et borgermøde tirsdag aften var flere partier meget positive om at forsøge at finde nye alternativer til at bygge på Amager Fælled.

Mange mennesker var mødt op for at høre politikernes holdninger til Amager Fælled og presse dem til en løsning. Foto: TV 2 Lorry

- Enhedslisten, Alternativet, Radikale og SF mangler ét mandat i at få undersøgt alternativet til at bygge på Amager Fælled. Og så har jeg hele tiden sagt, at så skal det i hvert fald ikke være min stemme, der mangler, sagde Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti på det borgermøde, der blev afholdt i Kulturhuset Islands Brygge. 

Og derefter kom han med en direkte opfordring til de fire partier:

- I har nu flertallet, I fire, I kaldte jer grønne partier i valgkampen. I har nu flertallet på Københavns Rådhus til at levere en løsning på det her problem, og jeg håber og forventer, I kommer med en løsning, der er bedre end den, Frank Jensen har lagt på bordet. 

Læs også Frank Jensen: Svært at undgå byggeri på Amager Fælled

Han er dog ikke den eneste, der bakker op om de fire partier. Overborgmester Frank Jensens partifælle Laura Rosenvinge sagde i hvert fald, at Socialdemokraterne gerne vil gå med til en undersøgelse af, om der kan bygges på flere mindre grunde i stedet for én stor grund.

Om det betyder, de også vil støtte en endelig løsning, hvor der ikke skal bygges på Amager Fælled, er dog langt fra sikkert.

Og i morgen torsdag den 31. maj skal Københavns Borgerrepræsentation tage stilling til, om der skal sættes endnu en undersøgelse i gang. Den skal i så fald vise, om der findes grunde i København, der godt nok er for små til at bygge alle de boliger, der skulle have ligget på Amager Fælled, men kan rumme en del af dem.

På den måde håber en række af politikerne, at man ved at bygge på flere forskellige grunde andre steder i byen kan undgå boliger på Amager Fælled. 

- Hvis der bliver bygget på Amager Fælled Nord, hvor skal mig og mine venner så gå til rollespil? Det spurgte Alvin politikerne om på borgermødet. Foto: TV 2 Lorry

Selvom et flertal for at finde alternativer til Amager Fælled-byggeriet kan anes, er det dog ikke alle støtterne, der vil gå lige langt for et boligfrit Amager Fælled.

For selvom DF gerne vil være med til at undersøge, om der er alternativer, er det ikke alle alternativer, de vil stemme for.

Dansk Folkeparti vil for eksempel ikke være med til at afdrage kommunens gæld til By og Havn over længere tid end den planlagte årrække, som Enhedslisten ellers luftede en idé om:

- Hvis I kommer tilbage og siger, at løsningen den er, at mine børn og børnebørn, de skal betale den regning, som I ikke vil betale i dag, så er det ikke nok for mig, sagde Carl Christian Ebbesen henvendt til Enhedslistens Gorm Gunnarsen.   

Og der skal findes en løsning, hvis Amager Fælleds Strandengen ikke skal bebygges, understreger flere af politikerne. For kommunen skylder By og Havn næsten 2 milliarder kroner efter metrobyggeriet. 

Læs også Pres på Frank Jensen: Ole Birk blander sig i Amager Fælled-problem

Du kan se hele Borgermødet i denne video fra Amager Fælleds Venners Facebookside.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik