Overblik: 10 skyderier siden maj

Et voldsomt antal skudepisoder har ramt hovedstadsområdet den seneste måneds tid. Få overblikket her.

Skyderierne breder sig over hele hovedstadsområdet. Tre er sket i København, et på Frederiksberg, et i Albertslund, et i Ballerup, to i Hillerød, et i Helsingør og et i Roskilde. Foto: TV 2 Lorry

Skyderier på åben gade er ikke længere et fremmed fænomen i hovedstadsområdet. Siden 12. maj er der anmeldt ikke færre end 10 skyderier bredt over hele regionen. 

Mange af skyderierne er foregået fra forbipasserende biler og kan relateres til den opblussende bandekonflikt. Flere af dem har ført til drab. 

Ifølge politiets Nationale Efterforskningscenter kan det være tilfældigt, hvor skuddene falder:

- Der, hvor skyderierne sker, er ikke nødvendigvis der, konflikterne er. Vi ser, at bandemedlemmerne kører rundt og leder efter hinanden, så det kan være tilfældigt, hvor de mødes og skudepisoderne opstår, siger Michael Kjeldgaard, leder af det Nationale Efterforskningscenter til TV2 Lorry. 

Han bekræfter, at konflikten er eskaleret de seneste måneder og fortæller, at det er den nye bandegruppering fra Tyskland, Black Jackets, der er den centrale spiller i kampen om det lukrative narkotikamarked i hovedstaden. Black Jackets har blandt andet opslugt den tidligere bande Brothars fra Mjølnerparken på Nørrebro og ligger nu i konflikt med rockergruppen Gremium på Vestegnen og banden Loyal To Familia i Nordsjælland. 

Her følger en oversigt over alle anmeldte skyderier siden maj:

Her er skuddene faldet:

 17. juni: En 29-årig mand bliver ramt af skud i hoved og bryst i Grantofteparken i Ballerup. Han dør efterfølgende på operationsbordet. 

16. juni: En 23-årig mand bliver likvideret på Frederiksberg efter en skudveksling mellem to biler på Peter Bangs Vej. Politiet mener skudopgøret er et led i striden mellem banden Black Jackets og rockergruppen Gremium.  

16. juni: En bil affyrer et ukendt antal skud mod to personer på Roholmsvej i Albertslund. Ingen bliver ramt. 

15. juni: En borger i en shawarmabar alarmerer politiet, da der bliver affyret skud i krydset mellem Nørrebrogade og Heimdalsgade i København. Projektilerne rammer en mur ved en kiosk. 

8. juni: En maskeret mand går ind i en kiosk på Godthåbsvej på Frederiksberg og affyrer skud. Ingen bliver ramt. 

21. maj: Adskillige skud bliver affyret i Slotsgade i Hillerød, uden at nogen rammes af dem. Politiet anholder fire personer i sagen, der dog løslades igen.
     
20. maj: Maskerede mænd på en knallert skyder mod en mand på Frederiksgade i Hillerød. 
     
15. maj: På Sydvej i Helsingør bliver to mænd såret af skud i en opgang. Den ene i brystet og begge ben, den anden i det ene ben. De to ofre har ifølge politiet tilknytning til banden Black Jackets.
     
15. maj: En 34-årig mand, der er kendt af politiet, bliver såret af flere skud, da han er ved at lægge varer i sin bil i Københavns Sydhavn. Skuddene kommer fra mindst to maskerede mænd, der springer ud af en varevogn. Manden overlever angrebet.

12. maj: En 26-årig mand bliver ramt af skud fra en forbipasserende bil, da han om aftenen kommer gående på fortovet nær politistationen i Roskilde. To mænd bliver anholdt.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik