Nordsjællands Politi indfører visitationszone i Farum

Den nye visitationszone sker i forlængelse af de seneste skyderier - senest fredag aften.

En 'synlig optrapning af kriminalitetsbilledet' og fredagens skudepisode ved Farum Stationstorv, får nu politiet til at indføre en visitationszone i Farum.

Det oplyser Nordsjællands Politi.

Politiet indfører visitationszonen, der gælder frem til søndag d. 30. oktober klokken 19, så borgerne kan færdes frit og trygt i området, lyder det.

 - Politiets erfaring fra lignende situationer viser, at midlertidige visitationszoner har neddroslet eventuelle konflikter i de berørte områder, siger chefpolitiinspektør i Nordsjællands politi, Magnus Andresen, og fortsætter:

- Ulovlig våbenbesiddelse straffes hårdt, og vi håber derfor i dette tilfælde, at udsigten til en lang fængselsstraf kan få de involverede parter til at tænke sig grundigt om.

I visitationszoner kan politiet uden konkret mistanke foretage stikprøvevis visitation af borgere samt undersøge køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben.

Kort fra Nordsjællands Politi
Kort fra Nordsjællands Politi

Visitationszonen i Farum er afgrænset fra Hillerødmotorvejen til Fiskebækbroen - Skovstien - Nordlige bred af Farum Sø til Farumgård -Søvej - Hestetangsvej til Lillevangsvej – Lillevangsvej – Regimentsvej til Vanddamsvej – Vanddamsvej – Trevangsvej – Høveltevej til Hillerødmotorvejen.

Visitationszonen i Farum indføres dagen efter, at Københavns Vestegns Politi har indført visitiationszoner i tre kommuner på Vestegnen.

Der har i den senere tid været mange skyderier i hovedstadsområdet. Senest blev en 30-årig mand fredag aften skuddrabt på Østerbro i København.

Den 30-årige mand har tidligere været et højstående medlem i den bandegruppering fra Mjølnerparken, som indtil februar hed Brothas Souljaz.

I alt blev fire personer ramt af skud ved den dramatiske hændelse, der fandt sted på Lyngbyvej tæt på Hans Knudsens Plads. De tre øvrige ofre er 15, 19 og 32 år, og de er alle uden for livsfare.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere