Bandekonflikten spidser til: 21 skyderier siden juli

Der har været flere end dobbelt så mange skyderier i første halvår af 2016 i forhold til samme periode sidste år.

I år har personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet skudt med skarpt mindst 35 gange i det offentlige rum.

Ifølge Rigspolitiet var der 14 banderelaterede skudepisoder i første halvår af 2016, mens en optælling foretaget af Berlingske viser, at der siden juli har været yderligere 21 episoder.

quote Vi ved godt, at folk er bekymrede, og det kan vi sagtens forstå, for det er vi også.

Torben Svarrer, Københavns Politi

Det er flere end dobbelt så mange skyderier i forhold til sidste år, da politiet registrerede 17 banderelaterede skud­episoder.

Glem alle forestillinger om rockerkrigen fra 1990'erne, da aktørerne hed Bandidos og Hells Angels. Bandekrigen i efteråret 2016 er langt mere kompleks. Andre tal fra Rigspolitiet viser, at antallet af rockerklubber og bandegrupperinger på landsplan er steget fra 96 i 2015 til 101 pr. 1. oktober i år, skriver Berlingske.

I Københavns Politikreds oplyser vice­politi­inspektør Torben Svarrer, som er leder af politiets afdeling for organiseret kriminalitet, at de mange skudepisoder i hovedstaden vækker bekymring.

- Vi ser mange skudepisoder i øjeblikket. Det viser tallene sort på hvidt. Vi ved godt, at folk er bekymrede, og det kan vi sagtens forstå, for det er vi også, siger vicepolitiinspektøren til Berlingske.

quote Når vi taler om menneskeliv, der er i fare, så er det en nem prioritering. Vi skal det her til livs.

Torben Svarrer, Københavns Politi

Torben Svarrer anser skudepisoderne for at være resultatet af et let antændeligt konfliktniveau i hovedstadens bandemiljø. Situationen i den kriminelle underverden vurderes at bunde i personlige konflikter og rivalisering.

- Det er svært at sige, hvad motiverne bag skyderierne er, for det ved vi reelt ikke. Vi har endnu ikke anholdt nogen, så vi ved ikke præcist, hvem der skyder. Men det er selvfølgelig det, vores efterforskning forsøger at afdække. Vi skal finde ud af, hvad denne konflikt bunder i, så vi kan undgå det her fremover, siger Torben Svarrer.

Han understreger, at skyderierne har højeste prioritet.

- Når vi taler om menneskeliv, der er i fare, så er det en nem prioritering. Vi skal det her til livs, siger Torben Svarrer, der dog ikke mener, at man skal være nervøs for vildfarne kugler.

Men vi skal selvfølgelig gøre alt, vi overhovedet kan, for at opklare disse sager og stille gerningsmændene til ansvar, siger vicepolitiinspektøren til Berlingske. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Ishøj

playIshøj indtager atter kedelig førsteplads – men kommunen ved nu, hvordan familier smittes

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere