Risiko for flere skybrud - og så slutter sommervejret

Der kommer mere regn fredag - og så vender det 'almindelige sommervejr' med flere regnbyger tilbage.

Køge har med 72 millimeter fået en hel måneds regn natten til fredag, og i Tårnby blev borgerne 'velsignet' med omkring 50 millimeter nedbør i nattetimerne.

Der blev officielt registret skybryd flere steder i hovedstadsområdet i nat, og der er risiko for flere skybrud i løbet af fredagen.

Det fortæller meteorolog Andreas Nyholm fra TV 2 Vejret til TV 2 Lorry.  

- Der er en reel risiko for, at der kan komme rimelig meget regn i Københavnsområdet, og der er risiko for skybrud i Køge, mens Nordsjælland bliver mere forskånet for nedbør, siger Andreas Nyholm. 

Han fortæller, at regnvejret vender tilbage til hovedstadsområdet i løbet af eftermiddagen og aftenen. 

Regnvejret fredag bliver dog ikke så voldsomt som i nat, lyder det. 

- Der er gennemsnitlig faldet mellem 20-25 millimeter i Storkøbenhavn i nat. Ishøj og Greve fik omkring 40 millimeter. Den slags mængder vil der ikke komme igen, siger Andreas Nyholm.

Når regnvejret fredag er slut, er det også - næsten - slut med det fine sommervejr, der ellers har præget vejrsituationen i hovedstadsområdet i senere tid. 

- Lørdag bliver lummer og den sidste sommerdag i denne omgang. Vejret skifter karakter i løbet af søndagen. Fra mandag bliver det temperaturer på 18-21 grader med regn i perioder - sandsynligvis en hel uge frem, siger Andreas Nyholm til TV 2 Lorry. 

I Tessebølle ved Køge faldt der natten til fredag 18,5 millimeter på en halv time, mens en måling fra Amager viste 16 millimeter på en halv time. Den officielle grænse for et skybrud er 15 millimeter på en halv time.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Sne Hillerød

Prognose: Vinteren vender tilbage

Vinter

Vinterens koldeste nat - vi kan nå under 10 graders frost

Snevejr

Sjældent isdøgn: Kan blive ned til -12 grader

Sne Hillerød

Barsk dag forude – her kan der falde 10 cm sne og komme vindstød af stormstyrke

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere