Christiania-skyderi: Kolleger samler ind til såret betjent

Kolleger har startet indsamling til fordel for den betjent, der onsdag blev skudt i hovedet på Christiania. Indsamlingen er nu offentlig.

Kolleger til den betjent, der blev alvorligt såret af et skud i hovedet på Christiania onsdag, har nu startet en indsamling til ham og hans familie.

Oprindeligt startede indsamlingen som en intern ting blandt kolleger, men nu er indsamlingen blevet offentlig med en indsamlingsside på Facebook.

- Ideen er opstået internt på vores interne Facebook-grupper. En kollega skrev, at hvis der var nogen, der ville give et bidrag, så ville han gerne sørge for at pengene blev sendt videre. Så spredte det sig. Politifolk talte med venner og bekendte, som også gerne ville være med. Så der blev arbejdet videre med ideen, og nu er der oprettet en indsamlingsside, fortæller formanden for Københavns Politiforening, Michael Møller.

Kritisk, men stabil tilstand

Den sårede politimand blev skudt onsdag aften, da han sammen med en kollega ville anholde en formodet hashhandler, der var på vej væk fra Pusher Street på cykel. Da betjentene stoppede den mistænkte, den 25-årige Mesa Hodzic, trak han en pistol og skød den ene betjent i hovedet. Den anden betjent og en tilfældig forbipasserende polsk turist blev også ramt af skud, men blev ikke alvorligt såret.

- Hans tilstand er kritisk, men stabil. Han har en gravid kæreste, så det er ekstremt belastende for familien, siger Michael Møller.

Se indsamlingens Facebook-gruppe her.

Ifølge Martin Thorborg, der er en af de tre indsamlere, er der allerede mandag aften indsamlet mere end 100.000 kroner.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere