V efter skuddrab i København: "Indsæt kommunalt ordenskorps"

Nu skal der sættes hårdt mod hårdt, mener Venstre i København, der vil indsætte et kommunalt ordenskorps i kampen mod banderne på Nørrebro.

Hele den præventive indsats skal gentænkes.

Sådan lyder det fra Venstre i København, der nu vil sætte hårdt mod hårdt i kampen mod banderne på Nørrebro.

Udtalelserne falder efter mandagens skuddrab på 16-årige Servet Abdija, der blev brutalt nedskudt på klos hold ved sit hjem på ydre Østerbro.

quote Vi må simpelthen gøre op med den her kaffe-og-kage-holdning

Cecilia Lonning-Skovgaard, Venstre

Københavns Politi har efterfølgende udtalt, at den 16-årige tilsyneladende var en helt almindlig dreng uden nogen tilknytning til det københavnske bandemiljø.

Venstre ønsker imidlertid, at de unge hjælpes væk fra gaden hurtigst muligt - og det med midler, der ikke er set hidtil i Danmark. 

V: Indsæt kommunalt ordenskorps

- På langt sigt tror jeg, at vi skal have forskellige greb. Jeg tror, vi skal indse, at politiet ikke kan fortsætte med at finpatruljere området, siger Venstres spidskandidat i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, til TV 2 Lorry.

- Så vi vil rigtig gerne kigge på, at man etablerer et kommunalt ordenskorps, som man kender det fra andre europæiske storbyer, hvor man har de her "civile betjente" til at supplere politiet, siger hun.

quote Vi vil rigtig gerne kigge på, at man etablerer et kommunalt ordenskorps, som man kender det fra andre europæiske storbyer

Cecilia Lonning-Skovgaard, Venstre

Samtidig mener Cecilia Lonning-Skovgaard, at SSP-indsatsen i hele København skal gentænkes.

Hun mener, at der i højere grad skal sættes hårdt mod hårdt overfor de unge, der enten er ude eller er på vej ud i en kriminel løbebane i København.

- Vi må simpelthen gøre op med den her kaffe-og-kage-holdning, vi har, hvor vi krammer de unge - men nok også krammer dem for meget med kærlighed, siger politikeren og tilføjer:

- Og undlader at stille krav og underlader at vise, at visse ting altså har konsekvenser. 

De unge skal trækkes væk fra miljøet

Cecilia Lonning-Skovgaard mener, at en del af SSP-indsatsen kan være at trække de unge helt væk fra deres nærmiljø for en tid. På den måde kan de unge få en frisk start.

- Det kan godt være, at man skal genopfinde "Fulton" (dansk skoleskib, red.) eller andre tilbud til de unge. Simpelthen sørge for at få dem væk fra miljøet i tre til seks måneder - ud og give dem en start på en frisk.

- Men vi skal også vise dem, at hvis man gang på gang laver ballade og kriminalitet i det danske samfund, så har det også en konsekvens, siger hun til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere