SSP-chef om bange unge: 'De ser sig selv som muligt offer'

Mange unge på Nørrebro er bange og skræmte i kølvandet på drabet på 16-årige Servet Abdija. Det fortæller SSP-chef ved Københavns Kommune.

Det brutale drab på den 16-årige Servet Abdija påvirker mange unge på Nørrebro, som er bange, skræmte og kede af det. 

Det fortæller Tommy Laursen, der er sekretariatschef ved samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi (SSP) i København.

- Som det bliver beskrevet i pressen med en iskold likvidering af en ung, velfungerende unge mand, så er det klart, at de ser sig selv som et muligt offer, fortæller Tommy Laursen til TV 2 Lorry.

Forlænger social indsats

Han forklarer, at man fra kommunens side har valgt forlænge den sociale indsats rettet mod unge på Nørrebro, så de kan vende tilbage til en normal hverdag.

Indsatsen fungerer ved at tilbyde længere åbningstider til institutioner, hvor unge kan snakke med en voksen i fortrolighed om, hvad de eventuelt ved om den voldsomme hændelse, og hvordan drabet har påvirket dem.

- Vi har været massivt tilstede med vores gadeplansindsats, og så har vi kunnet koble os på den indsats vi har haft kørende i diverse klubber, hvor vi har kunnet samle de unge op og håndtere dem i god ro og orden i nogle rammer, de er trygge ved, siger Tommy Laursen.

quote Det er et langt træk, vi er i gang med, så de unge kan komme tilbage til en normal hverdag.

Tommy Laursen, SSP-chef i Københavns Kommune. 

- Det er et langt træk, vi er i gang med, tilføjer han.

Han fortæller endvidere, at man fra kommunalt hold også benytter diverse sparringspartnere i form af psykologer, som kan benyttes ved et eventuelt behov hos den enkelte unge.

Samtidig opfordrer han de unge til at være ærlige over for sig selv og søge råd og vejledning ved en voksen, de er fortrolig med.