Borgmester om stigning i vold mod lærere: "Det skal nedbringes"

Børne- og ungdomsborgmesteren i København påtager sig ansvaret for stigningen af vold mod lærere og vil nedbringe tallet.

02:33

En elev, der sparker eller slår lærere i folkeskolerne, er et stigende problem i København.

Det her er for meget. Vi er nødt til at nedbringe det her tal - meget gerne i morgen.

Pia Allerslev, børne- og ungdomsborgmester i København

Ifølge Københavns Lærerforening er volden mod københavnske skolelærere de seneste tre år steget med 78 procent. Alene i 2015 var der knap 375 tilfælde af vold og trusler. 

Det får nu blandt andet Skolelederforeningen til at kræve handling. Foreningens formand mener, at kommunerne allerede har muligheder for at bremse den eskalerende vold. 

- Summasummarum er, at vi skal gøre noget ved det, for det er skadeligt, siger Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen. 

Læs også Nyuddannet lærer blev slået: ”Det havde jeg ikke forventet”

Borgmester: "Jeg har ansvaret"

TV 2 Lorry har spurgt den ansvarlige, Pia Allerslev, børne- og ungdomsborgmester i København, hvordan hun vil løse problemet:

Jeg er den øverst ansvarlige borgmester, så selvfølgelig tager jeg ansvaret  for de ting, der sker på skolerne.

Pia Allerslev, børne- og ungdomsborgmester i København

- Det her er for meget. Vi er nødt til at nedbringe det her tal - meget gerne i morgen. 

- Vi har sat et initiativ i gang, der hedder "Arbejdspladsen i fokus", hvor vi ser på arbejdsmiljø. Der er afsat 80 millioner, som skal implementeres blandt medarbejderne, der er ansat i kommunen, så vi kan sikre et ordentligt arbejdsmiljø, siger Pia Allerslev

80 millioner er ikke så meget i forhold til, hvor mange skoler problemet dækker over. Er det ikke utilstrækkeligt i forhold til hensigten?

- Nu er det ikke det eneste initiativ, vi har. Vi har også ressorcecentre med særlige medarbejdere, der har fokus på det her, og skolelederne, der har et ansvar på den enkelte skole. 

Læs også Efter skolereformen: Dramatisk stigning i vold mod lærere i København

Du har været borgmester i den periode, der har været en stigning i vold mod lærere. Kan man tillade sig at sige, at du ikke har gjort dit arbejde godt nok?

- Jeg er den øverst ansvarlige borgmester, så selvfølgelig tager jeg ansvaret  for de ting, der sker på skolerne. Karaktererne er også steget i den periode, det vil jeg også gerne tage ansvar for. Jeg tror, man skal lade være med at skyde efter, hvem der har haft ansvaret hvornår.

- Der kan være mange årsager: Der er kommet længere skoledag, nogle lærere vil føle sig mere presset. Der vil også være elever, der føler sig mere pressede på grund af de lange skoledage, siger Pia Allerslev. 

Læs også Vold mod skolelærere: "Der skal gøres noget nu"

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik