Vild acceleration: Se verdensrekorden blive slået

To fætre fra Hvidovre og Brønshøj slog i weekenden ny rekord på en bane i Malmø. De har den hurtigste elektriske motorcykel i verden lige nu.

00:18

Video: Hans Henrik Thomsen

Det minder mest om at affyre en rumraket. Sådan fortæller Hans Henrik Thomsen om sin motorcykel Silver Bullitt. Den accelerer fra 0-100 på 1,1 sekund og fra 0-200 på 3,8 sekunder. 

Han har bygget den sammen med sin fætter, og sammen dyrker de el-drevet drag racing, der i bund og grund handler om at udløse en masse kraft på meget kort tid. 

Læs også 7.000 motorcykler åbner Bakken: Se ruten her

Ny verdensrekord

Motorcyklen Silver Bullitt satte her i weekend verdensrekord ved at køre en 201 meter lang bane i Malmø på 4,82 sekunder og med 230 kilometer i timen over stregen.

- Det er et absolut højdepunkt for os, fortæller Hans Henrik Thomsen, der er føreren af Silver Bullitt, mens fætteren Glenn E. Nielsen mest står for at bygge på motorcyklen.

De første 150 meter køres på grund af den høje hastighed på baghjulet alene. 

- Det minder lidt om at svæve eller surfe, fortæller Hans Henrik Thomsen.

Sidste gang Silver Bullitt satte rekord, var i 2015. Her kørte den de 201 meter på 5,16 sekunder - så der er sket meget på de to år. 

- At flytte sig mere end 0,3 sekunder er helt vildt i drag racing. Det havde jeg ikke regnet med. Nu er der ingen, der har en hurtigere elektrisk motorcykel end os. 

Netop det med det elektriske er helt centralt for de to fætre. 

- Vores drivkraft er at se, hvor tæt vi kan komme på dem, der kører på benzin. Vi vil have folk til at se, at det kan bruges til noget. At det kan gå så sindssygt hurtigt, afslutter Hans Henrik Thomsen.

Se verdensrekorden blive slået her:

00:18

Foto: Hans Henrik Thomsen

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik