Skåne: OK til Greater Copenhagen

Skånske regionspolitikere vil skabe et Øresundsparlament og siger OK til at anvende Greater Copenhagen i international markedsføring.

Forvandl det svensk-danske politiske samarbejde i Öresundskomiteen til et Øresundsparlament og acceptér Greater Copenhagen som nyt navn for regionen i visse internationale sammenhæng.

Det skriver Region Skånes formand Henrik Fritzon (S) og næstformand Carl Johan Sonesson (M) i en fælles debatartikel i det svenske tidsskrift Dagens Samhälle.

"Vi mener, at det er på tide at omdanne Öresundskomiteen til noget bedre og vores opfattelse er, at det er tid til at skabe en rigtig politisk organisation, der omfatter begge sider af Øresund, den danske, som omfatter mere end København, og den svenske: Et Øresundsparlament", skriver Henrik Fritzon og Carl Johan Sonesson.

Debatartiklen blev publiceret forud for Öresundskomiteens møde, der afholdes i Roskilde mandag. I artiklen peger begge politikere på, at debatten lige nu kredser omkring spørgsmålet om, hvorvidt Øresundsregionen skal blive til "Greater Copenhagen", men at de mener, at spørgsmålet om navnet på regionen ikke må tage overhånd.

"Det er vores opfattelse, at Skåne har meget at vinde på - i visse sammenhæng - at udgøre en del af Greater Copenhagen konceptet" skriver de og tillægger "Markedsføringen indgår i et større arbejde med "fokuseret vækstdagsorden" og en national dansk strategi for Københavns udvikling - og i det arbejde udgør Skåne en vigtig del".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere