Regeringen indsætter kontrol ved svensk grænse

Regeringen præsenterer 16 initiativer, som skal skabe mere tryghed i det offentlige rum.

Den midlertidige grænsekontrol ved den svenske grænse vil blive iværksat 12. november.

Det fortæller justitsminister Nick Hækkerup (S) på pressemøde på Politigården i København, hvor han præsenterer regeringens sikkerhedspakke.

Den vil foreløbigt blive indført i seks måneder.

Der bliver tale om periodisk kontrol, hvilket vil sige, at der vil være kontrol ved færger, i tog og ved Øresundsbroen et par gange om ugen. Kontrollen vil være rettet mod den organiserede kriminalitet.

quote Desværre kan vi ikke sige, at det ikke vil ramme almindelige pendlere. Det kan betyde gener i toget og kunne mærkes på overkørslen over broen.

Nick Hækkerup, Socialdemokratiet, justitsminister

Alligevel vil det ikke kunne undgås, at almindelige mennesker også kommer til at mærke grænsekontrollen, siger ministeren.

- Desværre kan vi ikke sige, at det ikke vil ramme almindelige pendlere. Det kan betyde gener i toget og kunne mærkes på overkørslen over broen. Vi prøver at ramme almindelige brogere så lidt som muligt og organiserede kriminelle så meget som muligt, siger ministeren.

Eksplosioner er baggrund for beslutning

Det er Rigspolitiets vurdering, at midlertidig grænsekontrol mod Sverige vil kunne udgøre et værn mod indrejse af udlændinge, der ikke opfylder indrejsebetingelserne, og udlændinge, som kan have til hensigt at begå alvorlig organiseret kriminalitet eller terror i Danmark.

- Vi har alene siden februar i år haft 13 sprængninger i hovedstadsområdet. Sprængninger, som har bragt helt almindelige menneskers liv i fare.

- Regeringen ser på situationen med stor alvor. Vi vil ikke finde os i, at kriminelle bander placerer bomber eller skyder på gaden, siger Nick Hækkerup.

Han fortæller, at regeringen sammen med relevante myndigheder har undersøgt, hvilke initiativer der er nødvendige for at sikre trygheden i det offentlige rum.

- Indsatsen ved grænsen er et helt centralt element for at styrke trygheden i det offentlige rum, siger ministeren.

Hele regeringens sikkerhedsudspil indeholder 16 initiativer. Blandt andet vil regeringen give politiet mulighed for at få adgang til mere tv-overvågning.

De 16 initiativer er:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Trafikstøj(1)

playTransportordførere svarer igen på kras kritik fra borgmester i støjplaget kommune

Lars Løkke Rasmussen

playMan skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere