Overblik: Her er Malmø-drabene foregået

Den sydsvenske by Malmø er hårdt ramt af en bølge af vold og skudepisoder. Senest blev endnu en person dræbt i går aftes.

På den anden side af Øresundsbroen oplever borgerne det ene skyderi efter det andet. På bare lidt over det seneste år er 15 personer blevet dræbt, og lørdag aften blev to personer fundet skudt - den ene med døden til følge.

quote Hele situationen i Malmø er skræmmende. Det er skræmmende, når folk bliver skudt, og endnu mere skræmmende, når det kommer så tæt på her i boligområderne.

Beboer, Malmø

- Det er et meget roligt område, som normalt ikke er kendt for kriminalitet. Så vi er urolige for, hvordan politikerne håndterer sagerne, og om politiet overhovedet har ressourcer til at håndtere problemerne, siger en kvinde på gaden, som TV 2 har talt med i Malmø.

- Hele situationen i Malmø er skræmmende. Det er skræmmende, når folk bliver skudt, og endnu mere skræmmende, når det kommer så tæt på her i boligområderne, siger hun.

Borgerne i byen er tydeligt berørte af de mange episoder, som ifølge dem er med til at give Malmø et unødvendigt dårligt ry.

quote Det er meget tragisk. Det er ved at blive hverdagskost, at folk bliver dræbt i Malmø. Det er ubehageligt.

Ivan Wenlin, Malmø

- Det er meget tragisk. Det er ved at blive hverdagskost, at folk bliver dræbt i Malmø. Det er ubehageligt, siger Ivan Wenlin, som også bor i Malmø til TV 2.

Den svenske avis Sydsvenskan, Sydsvenska Dagbladet har forsøgt at give et overblik over episoderne, som har haft en meget voldsom udvikling.

 

2016:

* 29. februar: Et 30-årigt bandemedlem bliver skudt og dræbt på en parkeringsplads på Lindängen i Malmø. Flere personer sidder fængslet i sagen.

* 9. marts: En 22-årig mand bliver skudt og dræbt på en parkeringsplads i bydelen Nydala.

* 12. april: En 39-årig mand bliver skudt og dræbt i en baggård. Han er svensk statsborger, men bor i udlandet. Han er ikke tidligere kendt af politiet.

* 22. juni: Politiet mener, at en 51-årig mand på den dato blev bortført og dræbt. En mand, der tidligere har været mistænkt for drab, sidder varetægtsfængslet i sagen.

* 19. september: En 16-årig flygtningedreng bliver fundet dræbt ved en kompostbunke på kirkegården Östra. Seks personer er anholdt i sagen.

* 25. september: En 19-årig mand bliver dræbt efter en biljagt. Tre andre bliver skudt. Ingen er anholdt.

* 2. november: En 20-årig mand bliver skudt og dræbt på Annelundsgatan i Malmø. Ingen er tilbageholdt i sagen.

* 13. november: En 41-årig mand bliver fundet død i sin bil i Västra Hamnen.

* 14. november: En mand i 30'erne bliver skudt og dræbt i en port i bydelen Seved.

* 8. december: En mand på omkring 25 år bliver fundet dræbt i Munkhättegatan.

2017:

* 3. januar: En 22-årig mand bliver dræbt i bydelen Fosie.

* 12. januar: En 16-årig dreng bliver fundet såret af skud. Kort efter dør drengen af sine kvæstelser. Det vides ikke, om han har forbindelse til bandemiljøet.

* 29. januar: En 44-årig mand bliver dræbt af knivstik.

* 12. februar: En mand i 20'erne bliver ramt af skud uden for en restaurant i Malmø. Han blev siden erklæret død af sine kvæstelser på hospitalet.

* 4. marts: En mand bliver dræbt og en anden hårdt kvæstet i en skudveksling på Kronetopsgatan. Ingen personer er anholdt i sagen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere