Mand dræbt af skud på åben gade i Malmø

Politiet fik alarmen klokken 23.13. Manden blev kørt på hospitalet, men døde senere af sine kvæstelser.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT, Scanpix

En 30-årig mand er død af sine kvæstelser efter at han kort før midnat natten til søndag blev ramt af skud i bydelen Södra Sofielund i det centrale Malmø.

Politiet efterforsker sagen som drab, skriver den svenske avis Expressen. 

Manden formodes at være skudt i forbindelse med stridigheder i bandemiljøet i Malmø.

Vidner siger til Kvällsposten, at der er tale om mindst fem skud, men det er ikke en oplysning, politiet har bekræftet. 

Skudepisoden skete på en parkeringsplads ved en større butik på Lantmannagatan, som ligger i et industriområde. Vidner har ifølge flere svenske medier set tililende personer forsøge at give den ramte mand hjertemassage.

Læs også Mordforsøg mod 21-årig: To anholdt og flugtbil udbrændt

Sjette mord i Malmø i år

Drabet på den 30-årige er det sjette i år.

I januar blev en 21-årig dræbt med flere skud ved Docentgaten, mens en 16-årig dreng blev skuddræbt i bydelen Rosengård. I februar blev en 23-årig mand skudt foran en restaurant på Möllevångstorget foran mange vidner. Han døde senere af sine kvæstelser på sygehuset.

Og i marts blev en 23-årig skuddræbt i Kirseberg, ligesom en anden 23-årig blev ramt af dødbringende skud på Ramels Väg i Rosengård. Han var vidne til drabet i januar på den 16-årige.

Kilde: Aftonbladet

Belastet område

Senere på natten oplyste politiet, at manden er død af sine kvæstelser. På det tidspunkt var han endnu ikke identificeret. Det er han blevet tidligt søndag morgen, og hans familie er blevet underrettet.

Gerningsmanden er dog stadig på fri fod.

Tidligt søndag morgen oplyser Åsa Emanuelsson, der er pressetalsmand ved politiet i Malmø, at den afspærring, der var på stedet, nu er ophævet.

- Teknikerne er på plads og arbejdet pågår. Vi har holdt forhør og samlet oplysninger ind flere steder fra, siger hun til Expressen.

Det har tidligere været beskrevet i svenske medier, hvordan stoffer og våben er en del af bybilledet i Södra Sofielund, og det var i netop den bydel, den svenske justitsminister så sent som i marts præsenterede regeringens nye krimininalpræventive initiativer.

Læs også Malmøs politi skyder formodet bortfører

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik