Formodet hjemmerøver anholdt i Sverige

Nordsjællands Politi og politiet i Sverige har anholdt to formodede gerningsmænd for et hjemmerøveri begået i et sommerhus i Vejby.

To udenlandske forretningsfolk havde i oktober en ubehagelig oplevelse under et besøg i Danmark. Ved et hjemmerøveri blev de både bundet og truet med våben. Nu er to personer anholdt i sagen.

En 22-årige dansker blev i dag varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Helsingør. Også en 29-årig mand, sidder anholdt i Sverige.

- Vi modtog et tip torsdag om, at den 22-årige kunne have forbindelse til røveriet. Vi tog ud og anholdt ham, og i den forbindelse foretog vi efterforskningsmæssige skridt, som pegede i retning af, at en anden mistænkt befandt sig i Sverige, fortæller efterforskningsleder Henrik Gunst til Ritzau.

Det voldsomme hjemmerøveri blev begået 18. oktober i et sommerhus i Vejby i Gribskov Kommune. Her blev de to forretningsfolk opsøgt af gerningsmændene.

- Den ene var bevæbnet med en kniv, den anden et jagtgevær. De forurettede blev bundet med ledninger, og mens den ene holdt dem i skak, så kørte den anden ind til Helsinge, hvor han forsøgte at foretage hævninger på de forurettedes kreditkort, fortæller Henrik Gunst.

Skal udleveres fra Sverige

Den 29-årige mand blev anholdt i et skovområde omkring 20 kilometer fra Växjö i Sverige. Politiet mener, at det er ham, som forsøgte at hæve penge på ofrenes kort.

Politiet vil nu arbejde på at få manden udleveret fra Sverige. Henrik Gunst forventer, at manden kan blive overgivet til dansk politi allerede fredag eller i løbet af de kommende dage.

Efterforskningslederen vil ikke udelukke, at der kan komme flere anholdelser i sagen. Muligvis kan der være en eller flere bagmænd.

- De to her har umiddelbart ingen relationer eller kendskab til de forurettede, så vi spørger jo os selv om, hvordan de har fundet på at begå røveriet. Det kan være, nogen har anstiftet det, siger Henrik Gunst.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere