Fire personer anholdt for bilbrande i Malmø

Over 100 biler er gået op i flammer i Malmø de seneste par måneder, politiet står muligvis over for et gennembrud i sagen efter fire anholdelser.

Der har lugtet brændt i Malmø gennem længere tid.

Med intet mindre end 40 bilbrande i løbet af de seneste par dage har byen slået en kedelig rekord, men svensk politi nærmer sig måske endelig et gennembrud i efterforskningen af de mange påsatte bilbrande, der har hærget den sydsvenske by i flere måneder.

Mandag aften blev fire yngre mænd blevet anholdt. De er mistænkt for at være indblandet i en bilbrand tidligere på aftenen, skriver Sydsvenskan ifølge nyhedsbureauet TT.

Mændene sad i en bil, som politiet stoppede kort efter aftenens første anmeldelse om en bilbrand klokken 21.30. På under to timer indløb yderligere fem anmeldelser om bilbrande. Deriblandt om brand i en lastbil.

Alene i løbet af weekenden stod 32 biler i flammer i den svenske naboby. Dermed er antallet af bilbrande allerede oppe på samme niveau som i rekordåret 2009. Det viser en opgørelse fra Räddningstjänsten Syd.

Men der er en markant forskel i forhold til 2009, da de brændende biler blev ledsaget af optøjer og angreb mod myndighedspersoner, lyder det fra politiet.

 - Det er ikke sådan, at man (som for syv år siden, red.) ringer efter ambulancer eller politi og derefter begynder at kaste sten mod os, siger Erik Åberg, chef for politidistrikt Norr, til avisen.

Hovedparten af bilerne kommer ikke på vejen igen. De er totalskadet ifølge Sydsvenskan. Andre kan nøjes med at få skiftet ruder ud eller blive lappet sammen på et værksted.

 
 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere