22-årig tilstår: Kørte bil med nazi-symbol ind i asyl-demo

Svensk politi efterforsker søndagens angreb på en demonstration som en hadforbrydelse. Germingsmanden er fortsat på fri fod, selv om han erkender.

En 22-årig svensker, der søndag aften kørte sin bil ind i en demonstration med deltagelse irakiske asylansøgere foran Migrationsverkets kontorer i Malmø, har tilstået sin gerning.

Det skriver Aftonbladet og SVT.

På sin bil havde han påmonteret et nazistisk symbol forestillende en ørn, som Adolf Hitler valgte, da han havde konsolideret magten i Tyskland i midten af 1930’erne.

Det var dette symbol, den 22-årige havde på sin bil.
Det var dette symbol, den 22-årige havde på sin bil.

Politiet: Vi prioriterer sagen højt

- Han siger, at han gjorde det for at markere, at han ikke synes, at irakerne skal være her i landet, siger efterforskningsleder ved politiets enhed for hadforbrydelser, Zandra Persson, til Aftonbladet.

Hun understreger, at sagen har høj prioritet for politiet, og at sagen ”tydeligvis” er en hadforbrydelse.

Gerningsmanden, der var i besiddelse af peberspray og to knive, ramte ingen af demonstranterne, men endte med at køre ind i et træ. Demonstranterne tilbageholdt ham, og han er nu løsladt, mens politiet behandler sagen. Bilen er beslaglagt.

Ikke første gang

Flere af de demonstrerende irakere fortæller til SVT, at det ikke er første gang, de oplever episoder som den søndag aften.

- Første gang kom de med to hunde, som de slap løs på os. De har også smidt kanonslag mod os og været bevæbnede med knive, som de smadrede bildæk med, fortæller Ali Almousawi.

Det får dog ikke demonstranterne til at opgive.

- Vi protesterer mod at vende tilbage til Irak, hvor der er farligt, siger han til SVT.

Den 22-årige har også erkendt et lignende angreb på demonstrationen, som han udførte dagen før. Aftonbladet skriver, at han ifølge flere kilder er udpeget som aktiv nazist med forbindelser til Nordiska Motståndsrörelsen.