Svenskere nægtet indrejse til Danmark efter nye og skærpede regler

Københavns Politi har afvist svenskere ved grænsen på Øresundsbroen, efter nye indrejseregler trådte i kraft i weekenden.

De nye regler for indrejse til Danmark er tilsyneladende kommet bag på mange svenskere, som har forsøgt at krydse Øresundsbroen for at komme ind i landet.

Det meddeler Københavns Politi.

- Vi må afvise en del svenskere ved grænsen, fordi de ikke kan fremvise en negativ covid-test, skriver politikredsen på Twitter.

De nye indrejseregler, som trådte i kraft sent lørdag eftermiddag, betyder, at man både skal have et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen samt en nylig negativ coronatest, som ikke er mere end syv dage gammel, for at få lov at komme ind i Danmark.

Svenskere bosat i Skåne, Halland, Blekinge og Västra Götalands län kan dog forsat få lov at rejse ind i landet, selv hvis de ikke har et såkaldt anerkendelsesværdigt formål. Her skal de dog ved grænsen kunne fremvise en negativ coronatest, som ikke er mere end 24 timer gammel.

TV 2 Lorry har ikke haft held med at få oplyst, hvor mange personer der er blevet afvist af Københavns Politi ved Øresundsbroen.

De strengere krav for indrejse er blevet indført i håb om at forhindre at mere smitsomme coronavarianter kommer ind i landet.

Her er de skærpede regler for indrejse til Danmark:

Københavns Politi er langt fra den eneste politikreds, der har været nødt til at afvise rejsende ved grænsen siden lørdag.

Ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland er 595 personer blevet afvist fra søndag til mandag morgen. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

I Gedser og Rødbyhavn er flere end 100 blevet nægtet indrejse, har en politiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politis oplyst til DR.

De strammere indrejseregler gælder som udgangspunkt til 17. januar. Statsminister Mette Frederiksen (S) har dog givet udtryk for, at en forlængelse af restriktionerne er sandsynlig.