Jon Dahl Tomasson præsenteret som ny træner i Malmö FF

"Indersiden" rykker hinsidan.

Jon Dahl Tomasson (til venstre) er blevet offentliggjort som ny cheftræner for den svenske klub Malmö FF. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Køge-drengen Jon Dahl Tomasson skal være træner for den svenske storklub Malmö FF.

På et pressemøde har klubben netop præsenteret den tidligere landsholdsangriber som ny træner for den svenske topklub, der for nylig besejrede FC København i Europa League.

Tomasson, der har ageret assistenttræner for herrelandsholdet under Åge Hareide, tiltræder som cheftræner den 10. januar på en såkaldt løbende kontrakt.

- Jeg er super stolt over at være her i dag og blive præsenteret i Malmö FF - nordens største klub, siger Jon Dahl Tomasson.

Stopper på landsholdet

Med tiltrædelsen som cheftræner i Malmö FF stopper Jon Dahl Tomasson samtidig som assistenttræner for det danske herrelandshold. Det skriver DBU i et tweet.

Og selvom det ærgrer den danske fodboldtræner at skulle gå glip af EM-slutrunden til sommer, der blandt andet spilles i København, så var muligheden for at træne Malmö FF for god til at lade passere, fortalte Jon Dahl Tomasson på pressemødet.

- I sidste ende må man være ærlig og sige til sig selv, at det her er for god en mulighed. Malmö er en stor klub med store ambitioner, og så må man hoppe på toget, siger Jon Dahl Tomasson, der samtidig retter en tak til DBU for "ikke at stikke en kæp i hjulet" på danskerens skifte.

Jon Dahl Tomasson kommer fra Køge, hvor han også startede sin fodboldkarriere, inden han skiftede til Herenveen i Holland, hvorfra en lang udlandskarriere påbegyndte.

Til daglig bor Jon Dahl Tomasson i Rotterdam, hvor han i mange år spillede for klubben Feyenoord. Han oplyser dog, at han nu flytter til Malmø og derfor er på boligjagt.

Blå bog: Jon Dahl Tomasson

* Født: 29. august 1976.

 

* A-landskampe: 112.

 

* Mål: 52 (deler scoringsrekorden i Danmark med Poul "Tist" Nielsen).

 

* Landsholdsdebut: 1997 mod Kroatien.

 

* Sidste landskamp: 2010 mod Japan ved VM i Sydafrika.

 

* Slutrunder: EM i 2000 og 2004. VM i 2002 og 2010.

 

* Slutrundemål: Otte (fem ved VM og tre ved EM).

 

* Landsholdsstatistik: 54 sejre, 32 uafgjorte, 26 nederlag.

 

* Klubber som senior: Køge, Heerenveen, Newcastle, Feyenoord, AC Milan, Stuttgart og Villarreal.

 

* Klubber som træner: Assistent i Excelsior (2011-2013), cheftræner i Excelsior (2013), cheftræner i Roda (2014), assistent i Vitesse (2015-16), assistent for Danmark (2016-2020), cheftræner i Malmö FF (2020)

 

* Kåret til årets fodboldspiller i Danmark: 2002 og 2004.

 

* Vinder af UEFA Cuppen: 2002 med Feyenoord.

 

* Vinder af Champions League: 2003 med Milan.

 

* Vinder af det hollandske mesterskab: 1999 med Feyenoord.

 

* Vinder af det italienske mesterskab: 2004 med AC Milan.

 

* Vinder af den italienske pokalturnering: 2003 med AC Milan.

 

 

Kilde: Ritzau

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik