Jon Dahl Tomasson præsenteret som ny træner i Malmö FF

"Indersiden" rykker hinsidan.

Køge-drengen Jon Dahl Tomasson skal være træner for den svenske storklub Malmö FF.

På et pressemøde har klubben netop præsenteret den tidligere landsholdsangriber som ny træner for den svenske topklub, der for nylig besejrede FC København i Europa League.

Tomasson, der har ageret assistenttræner for herrelandsholdet under Åge Hareide, tiltræder som cheftræner den 10. januar på en såkaldt løbende kontrakt.

- Jeg er super stolt over at være her i dag og blive præsenteret i Malmö FF - nordens største klub, siger Jon Dahl Tomasson.

Stopper på landsholdet

Med tiltrædelsen som cheftræner i Malmö FF stopper Jon Dahl Tomasson samtidig som assistenttræner for det danske herrelandshold. Det skriver DBU i et tweet.

Og selvom det ærgrer den danske fodboldtræner at skulle gå glip af EM-slutrunden til sommer, der blandt andet spilles i København, så var muligheden for at træne Malmö FF for god til at lade passere, fortalte Jon Dahl Tomasson på pressemødet.

- I sidste ende må man være ærlig og sige til sig selv, at det her er for god en mulighed. Malmö er en stor klub med store ambitioner, og så må man hoppe på toget, siger Jon Dahl Tomasson, der samtidig retter en tak til DBU for "ikke at stikke en kæp i hjulet" på danskerens skifte.

Jon Dahl Tomasson kommer fra Køge, hvor han også startede sin fodboldkarriere, inden han skiftede til Herenveen i Holland, hvorfra en lang udlandskarriere påbegyndte.

Til daglig bor Jon Dahl Tomasson i Rotterdam, hvor han i mange år spillede for klubben Feyenoord. Han oplyser dog, at han nu flytter til Malmø og derfor er på boligjagt.

Blå bog: Jon Dahl Tomasson

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere