Vikingemuseet med ministerklage: "Vi kan ikke redde bygningen"

Vikingemuseet i Roskilde har store problemer med vand i de gamle bygninger. Bygningerne er fredet, og må ikke rives ned. Derfor klager direktøren nu til Kulturministeren.

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde er direktøren frustreret.

For hver dag der går, forfalder det 49 år gamle museum, som er bygget af Erik Christian Sørensen, mere og mere.

- Vi har vand under vores gulv hver eneste dag, siger Tinna Damgård-Sørensen, der er direktør på Vikingeskibsmuseet, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi har enorme problemer ved stormflod. Og vores primære fokus er, at sikre de fem vikingeskibe, der står i Vikingeskibshallen. 

Alligevel er det på nuværende tidspunkt ikke tilladt for museet at rive bygningen ned for bygge et nyt stormflodssikret museum.

Det står klart, efter Slots- og Kulturstyrelsen for en måned siden afslog museets ansøgning om at ophæve fredningen af bygningen.

Men den afgørelse er direktøren på Vikingeskibsmuseet dybt uenig i. Så uenig, at hun har valgt at klage til Kulturminister Mette Bock. 

Tidligere har museet troet, at de kunne restaurere bygningen, men en ny undersøgelse fra Rambøll viser ifølge direktøren, at bygningen er i endnu dårligere stand end først antaget. 

Står bygningen ikke til at redde?

- Som skadesbilledet ser ud i dag, så vil jeg sige nej. Den har gjort det rigtig godt i 50 år, og de ting den kan, vil jeg rigtig gerne videreføre over i en ny bygning. Men bygningen, som den står i dag - den kan vi ikke redde, siger direktør Tinna Damgård-Sørensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere