By & Havn frikendes for paddemassakre på Amager Fælled

Der er ikke sket en overtrædelse af artsfredningsbekendtgørelsen, vurderer Miljøstyrelsen.

Det skabte stor forargelse og oprør blandt mange naturelskere, da By & Havn i slutningen af august rullede deres bæltekøretøjer ind på Amager Fælled.

Maskinerne blev brugt til at rydde høj beplantning og krat på udvalgte steder på projektområdet, så By & Havn kunne foretage jordprøver til en såkaldt VVM-prøve.

VVM står for ‘vurdering af virkninger for miljøet, og netop miljøet tog ifølge modstanderne af byggeprojektet stor skade, da By & Havn rullede deres tonstunge maskiner ind på Fælleden.

Blandt andet lagde tv-kokken Nikolaj en video op på Facebook, hvor man kan kunne se døde frøer og padder, der var blevet kørt over af maskinerne.

Borgergruppen Amager Fælleds Venner valgte efterfølgende at anmelde By & Havn til Miljøstyrelsen for at ødelægge bestandene af dyre- og plantearter i området.

Her knap en måned senere har Miljøstyrelsen så konkluderet, at By & Havn efter deres vurdering ikke har påvirket bestandene af dyre- og plantearter i området.

- Der er derfor ikke sket en overtrædelse af artsfredningsbekendtgørelsen, skriver Miljøstyrelsen i et brev til Amager Fælleds Venner, som TV2 Lorry er i kommet i besiddelse af.

Dog indskærper styrelsen over for By & Havn, at fremtidige undersøgelser bør tilrettelægges, så fredede arter påvirkes mindst muligt. For eksempel ved at vente til efter padder er gået i dvale eller foretage indledende bortskræmning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere