Stor bøde til Irma efter uhygiejnisk fund i frikadeller

Fødevarestyrelsen har givet en sur smiley til en Irma i Nordsjælland, efter et kontrolbesøg afslørede problemer med fødevarehygiejnen. Afdelingschef ærgrer sig.

Panderynkerne var dybe som plovfurer, da Fødevarestyrelsen for nylig besøgte Irma i Nærum i Nordsjælland.

Her blev der gjort indtil flere fund i butikkens slagterafdeling, som resulterede i en sur smiley og en klækkelig bøde til Irma i Nærum.

Helt konkret skal dagligvarebutikken betale 22.500 kroner, fordi der blev målt alt for høje temperaturer i en række letfordærvelige fødevarer.

Ifølge kontrolrapporten blev der med et indstikstermometer målt 8,3 grader i færdigtilberedte frikadeller og kylling. Og opbevaringstemperaturen i kølemontren var 7,9 grader.

I en anden kølemontre med ferske grillpølser var opbevaringstemperaturen 8,3 grader, og grillpølserne blev målt med indstikstermometer målt til 10,2 grader.

Fødevarestyrelsen oplyser på dens hjemmeside, at temperaturkravet for animalske fødevarer såsom kød er fem grader.

Irma havde følgende bemærkning: 

- 'Det kan jeg godt se, vi må blive bedre til at holde øje med kølemontrerne. Vi kasserer det hele med det samme', står der i kontrolrapporten.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Irma i Nærum har haft problemer med at overholde temperaturkravene i butikkens slagterafdeling.

Tilbage i foråret fik Irma i Nærum kritik af Fødevarestyrelsen, der under et kontrolbesøg den 2. marts målte en for høj lufttemperaturer på 10,7 grader i kølemontre med middagsretter med fersk kød, der maksimalt måtte opbevares ved fem grader.

Dengang nøjedes Fødevarestyrelsen dog med at give Irma en anmærkning i kontrolrapporten, hvilket svarer til en advarsel. 

Afdelingschef skyder skylden på sommervarmen

Coop, som ejer Irmakæden, skriver i en mail til TV 2 Lorry, at der har været udfordringer med temperaturen i enkelte kølebokse i Irma Nærum på grund af sommervarmen.

- Det har vi taget konsekvensen af og fået udskiftet til nye. Det er ærgerligt, da butikken ellers står rigtigt flot i forhold til rengøring og alt andet. 

- Irma har stort set udelukkende glade smileys i alle butikker året rundt, så nu håber vi på et hurtigt opfølgende besøg fra Fødevarestyrelsen, så vi kan få vores glade smiley tilbage, siger Bettina Ørsnes Larsen, der er afdelingschef for Fødevaresikkerhed detail i Coop, i mailen.