Status på økseoverfald: Gerningsmand er stadig på fri fod

Klokken 13.45 søndag holdt Nordsjællands Politi pressemøde om lørdagens økseoverfald i Birkerød. Gerningsmanden er stadig ikke fundet, lyder det.

Betjente forlader skoven Bistrup Hegn efter forgæves eftersøgning Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix

Politiet har iværksat en kæmpe menneskejagt søndag d. 18. februar 2018, efter en øksemand umotiveret overfaldt et 19-årigt par på en Circle K-station i Birkerød. Politiet ransager her den formodede gerningsmands fars adresse på Bistruplund 17 i Birkerød. Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix

1 af 2

Magnus Andresen, chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi, er troppet op for at give seneste nyt om lørdagens brutale overfald på et 19-årigt par i Birkerød. De blev overfaldet af en mand med en økse ved en Circle K-tankstation på Bistrupvej klokken 21.30.

- På nuværende tidspunkt er vi ikke i stand til at sige, at vi har anholdt gerningsmanden. Vi har brug for oplysninger fra folk om sagen, lyder det fra politiinspektøren.

Han opfordrer alle til at ringe 114, hvis man har oplysinger, men advarer samtidig imod, at man selv tager kontakt til gerningsmanden, hvis man ser ham, fordi han er farlig.

Læs også Ungt par overfaldet med økse: Denne mand er efterlyst

Leder efter gerningsmanden i Birkerød

Gerningsmanden flygtede i går fra tankstationen efter overfaldet.

- Derfor er vi massivt tilstede i Birkerød og i lokalområdet. Det har vi været siden i går aftes, fortæller chefpolitiinspektøren. Han fortæller fortsat:

- Vi er i gang med en ret massiv indsats i lokalområdet. Vi har ingen viden om, at den her person, som vi eftersøger, skulle have forladt stedet i et køretøj eller andet. Så vi har stadig stærkt fokus på lokalområdet i Birkerød og omegn.

Han fortæller også, at politiet endnu ikke kender motivet til overfaldet, og der er intet, som tyder på, at der er flere gerningsmænd.

Parret, der er blevet ramt, er i behandling, men er uden for livsfare.

Se politiets pressemøde 18. februar kl. 13.45 her:

06:10 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik