Skuespillerinden Birte Tove er død

Den danske skuespillerinde og model Birte Tove er død, 71 år gammel.

Birte Tove og Ole Søltoft i Romantik på Sengekanten fra 1973.

Skuespillerinden og modellen Birte Tove er sovet stille ind efter længere tids sygdom. Det oplyser familien i en meddelelse til Ritzau. Hun blev 71 år.

Birte Tove er formentlig mest kendt for at have medvirket  i de såkaldte Sengekantsfilm fra 1970'erne - en række erotiske lystspil instrueret af John Hilbard.  Hun var blandt andre med i filmene 'Mazurka på sengekanten (1970), 'Tandlæge på sengekanten' i 1971 og 'Romantik på sengekanten' (1973).

I 1975 kunne Birte Tove også ses som officersdatter i den populære Dirch Passer-filmen 'Piger i trøjen'.

Som 28-årig flyttede den blonde dansker til Hongkong. Her blev hun en del af jetsettet og tilbragte tid med blandt andre karate-stjernen Bruce Lee og guitaristen Jimi Hendrix. 

I 1980'erne medvirkede hun i flere nordsjællandske revyer og forsøgte sig også som revydirektør i Nordsjælland.

Selv om hun blev kendt som skuespiller, var Birte Tove uddannet sygeplerske, og hun arbejdede i en periode som operationssygeplejerske. Hun spillede også en lille rolle som sygeplejerske i Lars von Triers 'Riget' i 1994 og 'Riget II' i 1997.

Hun er mor til blandt andre skuespilleren Adam Brix, der har medvirket i en række danske film og tv-serier.

Birte Tove er født og opvokset i Helsingør. I de sidste mange år af sit liv boede hun i Holte.  I senere år har den pensionerede skuespillerinde blandt andet fungeret som leder af Søllerød loppemarked.

Birte Tove døde i går, lørdag den 6. februar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?