Skolegang foran skærmen: Forlag tilbyder gratis liveundervisning

For at hjælpe forældre med at undervise deres børn har et forlag oprettet liveundervisning via YouTube.

02:32

Fra forlaget Alineas lokaler i København, tilbyder forlaget gratis liveundervisning til eleverne, der ikke kan komme i skole.

Eftersom landets skoler er lukket, og eleverne ikke kan modtage fysisk undervisning fra deres lærere de næste to uger, har forlaget Alinea valgt at tilbyde gratis liveundervisning via internettet. 

Tilbuddet fra Alinea hedder Sofaskolen og underviser i dansk og matematik, og det benytter otteårige Storm Møller Thystrup sig af sammen med sin lillesøster og sin mor, Helle Møller Jensen.

Læs også Lukkeklar: Mine børn blev hjemme, og skolen var næsten tom

- Det er et super godt intiativ, så vi kan få noget inspiration til anderledes undervisning, fortæller Helle Møller Jensen.

Flere tusind følger med

Helle Møller Jensen og hendes mand arbejder begge hjemmefra, og derfor skal der skiftes mellem arbejde, børnepasning og undervisning.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er fra Alineas lokaler i København, undervisningen bliver transmitteret. Foto: Rebekka Juul Bruun - TV 2 Lorry

- Det kan godt være lidt udfordrende en gang i mellem, men det er også meget fint med den tid, man får sammen sine børn, men det er ikke noget, jeg kunne gøre på den lange bane, siger moderen.

Alinea har ryddet deres marketingsafdeling og lavet det om til et lille studie, hvor de sender live fra og optager deres undervisningsvideoer, som udkommer på YouTube.

Læs også OVERBLIK: Sådan rammer lukningen af det offentlige Danmark

- Mere end 4.000 så vores første livetransmission og bagefter mere end dobbelt så mange, som vi nogensinde har haft på nogle af vores digitale læremidler, siger Cliff Hansen, forlagsdirektør hos Alinea.

Struktur i hverdagen

Hos familien i Birkerød handler det om at få sat nogle rammer på anderledes hverdag, og det kan Sofaskolen hjælpe med.

- Jeg prøver på at lave lidt struktur på børnenes hverdag, så det bliver lidt lettere, og man ikke får børn, der kravler på væggene. Vi vil bruge Sofaskolen hver dag og se de indlæg, de har lavet og bruge det i vores dag, lyder det fra Helle Møller Jensen.

Sofaskolen er et supplement til den undervisning, som lærerne på folkerskolerne har sendt ud.

Helle Møller Jensen og hendes to børn følger flittigt med i Sofaskolen. Foto: Rebekka Juul Bruun - TV 2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik