Seks butikker ramt af hærværk: "Terror mod tatovører"

På bare en uge er fire tatovørbutikker i hovedstadsområdet blevet udsat for hærværk. Brancheformand kalder det for terror mod tatovører.

Natten til tirsdag blev en tatovørbutik på hovedgaden i Birkerød forsøgt sat i brand og flere ruder blev smadret.

Det  var det fjerde angreb mod tatøvørbutikker i hovedstadsområdet på blot en uge. 

- Jeg synes, det er forfærdeligt, at tatovører rundt omkring bliver angrebet. Årsagen til det kender jeg umiddelbart ikke, men det er jo vanvittigt, at vi ikke bare kan gå på abejde i fred og ro allesammen, lyder det fra Nis Staack, der er formand for Dansk Tatovør Laug.  

Gå ikke i dialog

I fredags gik det med kort tids mellemrum ud over tatovører i Frederikssund og i Ballerup. Begge steder var der tre gerningsmænd, der angreb personer i butikkerne og ødelagde inventar med en økse.

Få dage før var det en tatovør i Køge, der blev udsat for hærværk. 

- Det er forfærdeligt. Hvornår stopper det? Jeg håber, vi er ved vejs ende i det her, som jo nærmest er terror mod tatovører. Jeg tager stor afstand fra det, lyder det fra formanden for Dansk Tatovør Laug.

Konflikt under boksestævne

Sagerne er formentlig forbundet med den verserende bandekonflikt mellem Satudarah og Bandidos. 

- Der synes at være et mønster, hvor Bandidos-relaterede interesser bliver angrebet, og det kan være et led i konflikten, siger Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter til Ekstra Bladet. 

Konflikten mellem de to rockerbander eskalerede, da de to grupperinger tørnede sammen i et masseslagsmål under et boksestævne i Herlev. 

Og nu er det altså tilsyneladende tatovørerne, der står for skud.  Udover de fire tatovørbutikker i hovedstadsområdet er to andre i Holbæk og Vordingborg også blevet ramt. 

- Jeg kan godt forestille mig, at nogen går rundt og er utrygge. Men vi lever jo i et retssamfund, og der er telefoner, man kan gribe og ringe til politiet, hvis man føler sig presset og truet, og det synes jeg, man skal gøre. Man skal ikke begynde at gå i dialog med folk, der opfører sig på den måde, lyder det fra Nis Staack. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere