Politiet efterforsker sag, hvor der blev sat ild til sovende hjemløs

Politiet efterforsker en sag, hvor en eller flere gerningsmænd natten til mandag skal have sat ild til sovepose, hvori en hjemløs Hus Forbi-sælger lå og sov.

Nordsjællands Politi efterforsker en opsigtsvækkende sag, hvor en eller flere gerningsmænd skal have forsøgt at sætte ild til en sovende hjemløs. 

Natten til mandag vågnede en hjemløs mand ved, at der var ild i fodenden af hans sovepose.

Den 55-årige hjemløse havde lagt sig til at sove under halvtaget på Skodsborg Station, hvor han i stationens vestlige ende lå og sov, indtil han blev vækket af ildspåsættelsen.

I politikredsens døgnrapport fremgår det, at den 55-årige Hus Forbi-sælger fik slukket ilden med sine handsker og derved ikke nåede at pådrage sig fysiske brandskader.

Efter at have slukket ilden mente den hjemløse ifølge politiets døgnrapport at kunne lugte brændbare væsker på soveposen. Dog kunne manden hverken se eller høre nogle personer i nærheden.

Politi vil granske videoovervågning

Anmeldelsen til Nordsjællands Politi kommer fra en 61-årig mand fra Skodsborg, der gennem længere tid har haft kontakt til Hus Forbi-sælgeren og hjulpet den hjemløse mand. 

quote Ret beset kunne det jo være drabsforsøg

Henrik Gunst, politikommisær i personfarlig kriminalitet ved Nordsjællands Politi

Politiet oplyser, at de tager hændelsen meget alvorligt, og at de efterforsker sagen.

Det gør de blandt andet ved at undersøge soveposen for tekniske spor, mens videoovervågningen fra Skodsborg Station gennemses i forsøg på at spotte eventuelle gerningsmænd.

Manden sov her på Skodsborg Station under et halvtag, da en person satte ild til hans sovepose. 

- Vi tager sagen meget alvorligt, og vi har oprettet det som en kvalificeret voldssag med mulighed for, at det også kan ændre sig til noget andet. Ret beset kunne det jo være drabsforsøg, siger Henrik Gunst, politikommisær i personfarlig kriminalitet ved Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

Han oplyser, at politet desuden forsøger at få kortlagt det nærmere tidspunkt for, hvornår hændelsen skete i løbet af natten til mandag.  Man vil i den forbindelse gerne høre fra borgere, der kan have set nogle mistænkelige personer ved stationen.

Hjemløseorganisation: Perverst

Hos de hjemløses landsorganisation SAND mødes nyheden med hovedrysten.

- Det er jo perverst i en ekstrem grad, siger Rani Henriksen, der er formand for SAND Nordsjælland.

- Jeg har snakket med hjemløse, der er vågnet ved, at der står en gruppe og tæsker løs på dem. Jeg har hørt om folk, der er vågnet ved, at folk tisser på dem. Men jeg har aldrig før hørt om nogen, der er vågnet ved, at nogen satte ild til dem, siger han.

Han forklarer, at nogle hjemløse finder tryghed ved at søge hen mod oplyste og videoovervågede steder for at sove, som eksempelvis togstationer.

- Men samtidig viser undersøgelser fra England, at overvågning ikke har nogen præventiv effekt på vold som sådan, siger Rani Henriksen.

Artiklen er blevet opdateret med citater fra Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi. Citatet i bunden af artiklen fra Rani Henriksen er desuden blevet ændret, da det tidligere fremgik, at undersøgelserne fra England omhandlede vold mod hjemløse. Ifølge Rani Henriksen er der dog tale om vold generelt. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere