Plejehjemslederen kan godt se idéen i reformen

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, vil reformere hele den offentlige sektor. Det gælder også plejehjemmet. Alle skal lære af hinanden.

På Plejecenter Byageren i Rudersdal Kommune har de i længere tid arbejdet tæt sammen med kommunens andre plejecentre.

Formålet har været at forbedre den hjælp og støtte, som de ældre i kommunen får.

 

Erfaring som man kan bruge i hele landet 

Og den erfaring som de hidtil har fået på plejecenteret i Rudersdal, kan man bruge i hele landet. Det mener plejehjemslederen på stedet, Jane Hald. Hun siger:

- Der er sket så enormt meget i plejesektoren, når det for eksempel handler om velfærdsteknologi og nye måder at organisere vores arbejde på. Så det giver rigtig god mening, at se på, hvordan vi på tværs af fagområder kan lære af hinanden.

quote Der sker så enormt meget i plejesektoren(.......)så de giver rigtig god mening at se på, hvordan vi på tværs af fagområder kan lære af hinanden.

Jane Hald, plejehjemsleder, Plejecenter Byageren, Rudersdal

På Plejcenteret Byageren er der 72 ældrelejligheder. Derudover er der en håndfuld andre institutioner, som har mulighed for at eksperimentere.

 

Et opgør med de såkaldte"siloer"

Og i det hele taget har de i Rudersdal Kommune arbejdet målrettet på, at gøre op med de mange såkaldte "siloer", der er i systemet. Det skriver Politiken. Plejehjemsleder Jane Hald siger:

- Det er en fornuftig øvelse, vi skal ud i nu.

På den måde trækker man på hinandens erfaringer. Og hvis det er hensigten, at man skal gøre det på den måde i hele landet, sådan som innovationsminister Sophie Løhde lægger op til, så er det enormt positivt. Det siger plejehjemsleder Jane Hald. For det har fungeret godt i Rudersdal, mener hun. Hun siger:

- Der er nok  et behov for at få nye øjne på dne måde, som vi arbejder på i det offentlige. 

quote Der er nok et behov for at få nye øjne på den måde, som vi arbejder sammen på i det offentlige.

Jane Hald, plejehjemsleder, Plejecenter Byageren, Rudersdal  

Reform med fire punkter

Minister for offentlig innovation Sophie Løhdes reform, består af fire punkter. Hun vil blandt andet undersøge, hvad medarbejderne bruger tiden på. For at finde ind til kerneopgaverne. Derudover vil hun skabe mere sammenhæng i den offentlige sektor. Ambitionen er også at gøre den offentlige sektor mere tidssvarende. Samtidig vil ministeren indføre benchmarking, som et værktøj. Så man kan sammenligne, hvor dygtige regioner, kommuner og enkelte institutioner er til at løse opgaver.

Udviklingen går hurtigt

Og reformerne har mange gode takter, hvis man spørger plejehjemsleder Jane Hald. Sammen med andre ledere i ældreplejen i Rudersdal har hun i en længere periode haft stort udbytte af at udveksle erfaringer, for udviklingen går hastigt i dag. Hun siger:

- Vores måde at tænke omsorg på ændrer sig, og vi har jo mange muligheder i dag, så det skal vi også blive bedre til at udnytte.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere